Kézi: négyen a „negyvenesek” között a korosztályos leánybajnokságokban

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.27. 17:21
Címkék
Közel egy hónapja rajtoltak el az U17-es és az U19-es leány kézilabdázók élvonalbeli bajnokságai, amelyekben nem kellett sokat várni, hogy az első játékosok átlépjék a negyvengólos határt.

A legidősebb fiú utánpótlás-bajnokságok esetében a múlt héten vizsgáltuk meg az őszi szezon addigi leggólerősebb kézilabdázóit, most pedig a lányokon a sor, hogy áttekintsük, kik szerezték a legtöbb találatot az U17-es és az U19-es élvonalbeli kiírások első négy fordulójában.a múlt héten vizsgáltuk meg az őszi szezon addigi leggólerősebb kézilabdázóit, most pedig a lányokon a sor, hogy áttekintsük, kik szerezték a legtöbb találatot az U17-es és az U19-es élvonalbeli kiírások első négy fordulójában.

Dudás Dominika (labdával) 46 gólt lőtt az első négy fordulóban az u19-esek Keleti csoportjában
Dudás Dominika (labdával) 46 gólt lőtt az első négy fordulóban az u19-esek Keleti csoportjában

Dudás Dominika (labdával) 46 gólt lőtt az első négy fordulóban az U19-esek Keleti csoportjában  •  Forrás: sznke.hu

A fiatalabbak Keleti csoportjában az ötödik helyen tanyázó Vasas SC adja a góllövőlista éllovasát. Az angyalföldiek az első fordulóban a jelenlegi éllovas DVSC SCHAEFFLER együttesétől kaptak ki, amit három győzelem követett, többek mellett az eddig 40-szer betaláló Malich-Maszlavér Juditnak köszönhetően. A fiatalt a kisvárdai Rosokha Liubov követi 37-tel. Érdekesség, hogy a 194 góljukkalmessze a legeredményesebb debrecenieknek egyik játékosa sem jutott 30 találat fölé az első négykört követően.

Az U17-esek Nyugati csoportjában az Alba Fehérvárból Czenki Petra zörgetette meg 40-szer az ellenfél hálóját, aki szintén a góllövőlista éléről várja a folytatást. Rajta kívül harminc fölé csak egy játékos, a nemesvámosi Gyopáros Noémi jutott (33). Az éllovas – hasonlóan a keleti bajnoksághoz – nem ad kézilabdázót a gólvadászok legjobbjai közé; a Győri Audi ETO csapatából annak ellenére áll mindenki 20 gól alatt, hogy összességében a legtöbbet (178) szerezték.

A nagyobbak Keleti csoportjában a Szegedi NKE fiatalja, Dudás Dominikaremekül teljesít. Együttese a legutóbbi fordulóban szerezte meg az első győzelmét, amihez az ő eredményes játéka is kellett: a Békéscsabai Előre ellen 13-szor talált be, négy kör után pedig 46 gólja a legtöbbnek számít a négy bajnokság összevetésében. Dudás már a korábbi évadaiban is bőszen termelte a gólokat: az ifik legutóbbikiírásában is ő volt a legeredményesebb kézis.

Nyugaton az U19-es élvonal eddigi legjobb gólvadásza a nemesvámosi Kreutz Kitti 41 találattal, őt 35-tel az érdi Horváth Henriett követi. A leánybajnokságok október elején folytatódnak; afiatalok egy része jelenleg a korosztályos válogatottakban készül.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik