A remek ősz után májusig kellett várni a fiatalokkal felálló Nemzeti Kézilabda Akadémia győzelmére a férfi NB I-ben. A balatonbogláriak hazai pályán a félidei ötgólos hátrányt követően 28–25-re múlták felül a Magyar Kupa-ezüstérmes Fejér B.Á.L-Veszprém gárdáját, ami azt is jelenti, biztosan élvonalbeliek maradnak.

A bennmaradás kiharcolását követően valószínűleg nem marad hiányérzet a NEKA játékosaiban Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia

A bennmaradás kiharcolását követően valószínűleg nem marad hiányérzet a NEKA játékosaiban  •  Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia

Sótonyi László együttese – ahogyan a roppant fiatal gárdától várható volt – hullámzó szezon végéhez közeledik. A hullámhegyeket a bajnokság elején, az ősszel élte meg a társaság, amikor valósággal berobbant az NB I-be.

Akkor így fogalmazott a mester az előttük álló feladatokkal kapcsolatban: „Ugyanúgy mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, és annak megfelelően teljesítenünk, hogy a végén senkiben ne maradjon hiányérzet. Szoknunk kell ezt a bajnokságot, továbbra is azt mondom, hogy nagyon nehéz, nagyon-nagyon nehéz és szinte lehetetlen küldetések állnak előttünk.”

A szintén az Utánpótlássport szerkesztősége által gyártott M4 Sporton látható Jövünk! magazin is foglalkozott a bogláriak pazar szezonjával. Akkor Temesvári Gábor és Palasics Kristóf mondta el, mekkora fejlődési lehetőség előtt áll a csapat.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport