Vívás: Szűcs Luca nagyon távolinak látja Tokiót

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.27. 15:56
Címkék
„Eljutottam odáig, hogy inkább nem is figyelem a viadalokkal kapcsolatos fejleményeket, mert az nagyon rossz érzés, amikor beleélem magam az utazásba, majd törlik a versenyt. Készülök gőzerővel, hogy készen álljak arra, amikor szólnak, menni kell” − vélekedik a 17 éves világbajnok kardvívó, Szűcs Luca.

Jó formában tért vissza a koronavírus-járvány okozta leállás után a BVSC-Zugló kadétvilágbajnok kardvívója, Szűcs Luca; ezt mi sem bizonyítja jobban annál, hogy mind a két őszi junior Magyar-kupa-viadalon mondhatni, magabiztos diadalt aratott.Szűcs Luca; ezt mi sem bizonyítja jobban annál, hogy mind a két őszi junior Magyar-kupa-viadalon mondhatni, magabiztos diadalt aratott.

Szűcs Luca (jobbról) nyerte a junior kardvívók első két Magyar-kupa-fordulóját Forrás: EFC
Szűcs Luca (jobbról) nyerte a junior kardvívók első két Magyar-kupa-fordulóját Forrás: EFC

Szűcs Luca (jobbról) nyerte a junior kardvívók első két Magyar-kupa-fordulóját  •  Forrás: EFC

„Az első versenyen érezhető volt a kihagyás, mindenkinek vissza kellett rázódnia. Tulajdonképpen senki nem tudta, mire számítson, fogalmunk sem lehetett arról, ki, milyen állapotban van. Noha a mezőny foghíjas volt, hiszen a felnőttválogatott Battai Sugár nem indult, nagyon boldog voltam, hogy ismét küzdhettem, az pedig külön öröm, hogy győztem. Kicsit tartottam attól, hogy valaki meglep, de szerencsére ez nem történt meg”− emlékszik vissza a történtekre 18 éves sportoló.

A második fordulóban már Battai is pástra lépett, de Luca az elődöntőben 15:12-es sikert ért el vele szemben.

„Furcsa volt, mert aznap nem éreztem, hogy jól megy a vívás. Már a csoportkörben sem akart összejönni nagyjából semmi, amit meg akartam valósítani, emiatt a kedvem is elment. Persze muszáj volt a legtöbbet kihoznom magamból, és ezt az edzőm, Bódy Benjamin is folyamatosan hangsúlyozta. Ez végül megvalósult, és nagyon örülök, hogy a Sugárt is meg tudtam verni.”

Már a nyáron kiderült, hogy törlik az idei, Salt Lake City-i utánpótlás-világbajnokságot.

„Az edzőim már korábban mondták, valószínűleg elmarad a vébé, ettől függetlenül nagyon bíztam abban, hogy megtartják, hiszen még soha nem jártam az Egyesült Államokban, ráadásul a rosszul sikerült Eb-szereplésem után javítani szerettem volna. Másfél éve, amikor kadétvilágbajnok lettem, ugyanez volt a forgatókönyv: nem ment jól egyéniben az Európa-bajnokságon, a vébén azonban kijött a lépés. Kicsit azt reméltem, ez az idén is összejöhet.”

A felnőtt női kardvívóválogatott gyakorlatilag csak hajszálra van az olimpiai kvótaszerzéstől. A játékokat a koronavírus-járvány miatt egy évvel halasztották. Jól jöhet a helyzet Lucának?

„Nagyon távolinak látom Tokiót, nem túl reális. Egyelőre nem mertem ezt megfogalmazni célként magammal szemben, inkább a 2024-es játékokra koncentrálok. Mindent megteszek azért, hogy egyre jobb legyek, és meglátjuk, ez mire elég. Nincs sok információm a közeljövő versenyeivel kapcsolatban, csak remélni tudom, hogy januárban elrajtol a junior-világkupasorozat. Eljutottam odáig, hogy inkább nem is figyelem a viadalokkal kapcsolatos fejleményeket, mert az nagyon rossz érzés, amikor beleélem magam az utazásba, majd törlik a versenyt. Készülök gőzerővel, hogy készen álljak arra, amikor szólnak, menni kell.”

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik