Karate: közel járt a kvótához a 18 éves Ilankovic Aleksandra

Vágólapra másolva!
2021.06.23. 18:42
Címkék
Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra remekelt a nemrégiben rendezett párizsi olimpiai kvalifikációs versenyen. Mint arról már beszámoltunk, Fischer Mihály 61 kilóban küzdő tanítványa előbb egy osztrák, majd egy Fülöp-szigeteki vetélytársát múlta felül pontozással, a harmadik meccsén viszont vereséget szenvedett a később bronzérmet szerző venezuelai ellenfelétől. Ekkor a vigaszágra kerülve norvég és holland versenyző ellen nyert bravúrosan, végül a kazah rivális ellen egyetlen ponttal kapott ki, és maradt le a négyes döntőről, melyből hárman érdemeltek ki indulási jogot az olimpiára.Ilankovic Aleksandra remekelt a nemrégiben rendezett párizsi olimpiai kvalifikációs versenyen. Mint arról már beszámoltunk, Fischer Mihály 61 kilóban küzdő tanítványa előbb egy osztrák, majd egy Fülöp-szigeteki vetélytársát múlta felül pontozással, a harmadik meccsén viszont vereséget szenvedett a később bronzérmet szerző venezuelai ellenfelétől. Ekkor a vigaszágra kerülve norvég és holland versenyző ellen nyert bravúrosan, végül a kazah rivális ellen egyetlen ponttal kapott ki, és maradt le a négyes döntőről, melyből hárman érdemeltek ki indulási jogot az olimpiára.

Ilankovic Aleksandra tovább dolgozik az álmaiért Forrás: karate.hu
Ilankovic Aleksandra tovább dolgozik az álmaiért Forrás: karate.hu

Ilankovic Aleksandra tovább dolgozik az álmaiért  •  Forrás: karate.hu

„Hihetetlen élmény volt! – ecsetelte Ilankovic az mtk.hu-nak. – Az Európa-bajnokság volt az első nagy felnőttversenyem, ez pedig az első világversenyem. Ráadásul pont a számomra álomszerű városban. Csak sétáltam az utcán, és ámultam-bámultam. A verseny napján pedig egyszerűen csak boldog voltam Párizsban. Mentem, csináltam és élveztem. Meccsről meccsre jobban éreztem magam. Amikor a végén sajnos picivel kikaptam, akkor is mosolyogva hagytam el a küzdőteret. A kazah ellenfelem kettő egyre vezetett, és az utolsó másodpercben még levideóbíróztak nekem egy pontot. Szerintem meg is adhatták volna, mert elég sokáig nézték, gondolkodtak. Nem adták meg. Talán egy másik napon, másik bíró nekem ítéli. Előtte az is nagyon kicsin múlott, amikor ő kapott pontot. Egyáltalán nem érződött, hogy fölényben lenne, és ez is nagyon pozitív dolog.”

A fiatal karatéka látszólag hamar túltette magát azon, hogy karnyújtásnyira került a kvótától, de természetesen maradt benne némi hiányérzet.

„Alakulhatott volna másképpen is. A leginkább az idegesíthet, hogy valóban ennyire közel voltam a kvótához. Ha azon a meccsen sokkal jobban kikapok, az kevésbé zavart volna, és akkor azt mondom, tökéletes verseny volt. Így is ezt mondom, de igen, bennem van, hogy mégiscsak meg lehetett volna. Bízom abban, hogy tudok még bizonyítani.”

Bizonyítani pedig többek között augusztusban a tamperei U21-es kontinensviadalon is esélye nyílik a juniorként már Eb-aranyérmes Ilankovicnak, hiszen helyet követelt magának az utazó keretben.

„Most ez van a fókuszban, közben segítjük a klubtársam, Hársi (Hárspataki Gábor – a szerk.) olimpiai felkészülését. Bizakodó vagyok, mert rengeteg pluszt jelent, hogy már egy-két ilyen felnőttversennyel a hátam mögött mehetek Finnországba. Az U21-es Európa-bajnoki cím is szerepel az álmaim között, de ezért dolgozni is kell. Nincs leállás. Amint hazajöttünk Párizsból, már kezdődött is az edzőtábor. Az eredmények nem csak úgy maguktól jönnek. Mindent meg fogok tenni a legfényesebb éremért, és aztán októberben még a felnőtt-világbajnokságon is részt szeretnék venni. Az, hogy már egyszer meg tudtam mutatni, hogy nekem nagyon is itt van a helyem, sokat fog segíteni. Az olimpia után várhatóan több sportoló abbahagyja a versenyzést vagy kisebb szünetet tart, ez pedig kiváló lehetőséget nyithat a fiatalok előtt a vébén. Hiszem, hogy az elvégzett munkának meglesz az eredménye.”

További korosztályos hírekKARATÉBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik