Kajak-kenu: 13 magyar arany az utánpótlás Eb záró napján

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.27. 19:49
Címkék
Vasárnap szinte minden összejött a magyar válogatottnak a poznani U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokságon, tizenhárom újabb aranyéremmel utcahosszal megnyerte az éremtáblázatot a csapat.

Már szombaton sem panaszkodhattunk, hiszen háromszor szólt a magyar himnusz a lengyelországi Poznanban, Kurucz Levente, Decsi Dorina és Rendessy Eszter is aranyérmet nyert 1000 méteren kajakegyesben.Kurucz Levente, Decsi Dorina és Rendessy Eszter is aranyérmet nyert 1000 méteren kajakegyesben.

A 18 éves Kurucz Levente elképesztő triplája: 200, 500 és 1000 méteren is nyert kajakegyesben Forrás: MKKSZ
A 18 éves Kurucz Levente elképesztő triplája: 200, 500 és 1000 méteren is nyert kajakegyesben Forrás: MKKSZ

A 18 éves Kurucz Levente elképesztő triplája: 200, 500 és 1000 méteren is
nyert kajakegyesben  •  Forrás: MKKSZ

Kurucz vasárnap rátett még egy, vagy inkább két lapáttal, miután a 200 és az 500 méter fináléjában sem talált legyőzőre, ezzel hatalmas bravúrt hajtott végre, mindhárom egyes számban őt koronázták az ifjúsági korosztály európai uralkodójává.

Ám ez még messze nem minden: ötszázon a felnőttvilágbajnok, a két hete szintén Poznanban tartott felnőtt Eb-n is győztes Gazsó Alida Dóra nyert U23-ban, Fojt Sára pedig ifiben. Na meg a mindig erős, ezúttal Kiskó Réka, Máró Anna, Draviczki Dóra, Tóth Diána összetételben versenyző ifi kajaknégyes győzelme sem maradhatott el, míg a Fojt Sára, Ujfalvi Laura ifjúsági páros sikere tényleg teljessé tette a magyar aranykollekciót. Ujfalvi ráadásul kétszázon is folytatta remeklését: győzött lett egyesben, ahogyan az U23-as Orosz Adrienn is.

A kenusoknak is kijár az elismerés: az ifjúsági korú Kiss Ágnes szerezte meg a szakég első poznani magyar aranyát. Ráadásul az ötszáz egyesben aratott győzelme után Csorba Zsófiával kettesben kétszázon is elsőként lapátolt a célba. A hosszabb távon magabiztosan lett első Gönczöl Laura és Opavszky Réka duója az ifjúsági, Bragato Giada és Nagy Bianka párosa pedig az U23-as mezőnyben. Kiss mellett a másik egyes sikert az olimpiai induló Horányi Dóra szállította kétszáz méteren.

Az aranyeső egyben azt is jelenti, hogy az éremtáblázatot utcahosszal megnyerte a magyar csapat: tizenhat első, három második és két harmadik hellyel végzett az élen a „csak” hat elsőséget begyűjtő oroszok előtt, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a németek állhattak fel.

Az Európa-bajnokság részletes eredményeit ITT tekinthetők meg.

További korosztályos hírekKAJAK-KENUBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik