Kajak-kenu: kezdésnek magyar arany a maratoni utánpótlás-vb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.29. 20:57
Címkék
Egy arany- és egy ezüstérmet gyűjtöttek a magyar fiatalok a Portugáliában zajló maratoni utánpótlás kajak-kenu világbajnokság első napján; a csapatból K-1 19 kilométeren Horváth Kata ért fel a csúcsra.

Véget ért az első versenynap a portugáliai Ponte de Limában zajló maratoni kajak-kenu világbajnokságon. Az eseményen a felnőttek mellett az ifjúsági és az U23-as versenyzők is megméretik magukat, a fiatalok pedig nem maradtak adósak az érmekkel: egy arany- és egy ezüstérmet zsebeltek be.

A kajakos Horváth Kata aranyérmet szerzett az ifik között Forrás: Tiszaújvárosi KKSE (archív)
A kajakos Horváth Kata aranyérmet szerzett az ifik között Forrás: Tiszaújvárosi KKSE (archív)

A kajakos Horváth Kata aranyérmet szerzett az ifik között  •  Forrás: Tiszaújvárosi KKSE (archív)

Délelőtt, magyar idő szerint 10 órás kezdéssel rögtön az első futamban érdekeltek voltunk: az ifi K-1 19 kilométeres távon Horváth Kata (Tiszaújvárosi KKSE, edző: Ughy Imre) és Szerafin Zsófia is elrajtolt. Előbbi az első helyen ért célba, utóbbi pedig kevesebb mint nyolc másodperccel követte őt, kettős magyar siker született.

A folytatásban sajnos dobogós helyet nem sikerült szerezni a magyarok utánpótláskorú indulóinak, pedig többször is volt rá esély: ifi C-1-ben Pluzsik Mihály negyedik, míg a tavalyi világbajnok Soltész Péter ötödik lett 19 kilométeren, az U23-asok között is induló Simon Sebestyén (C-1) pedig a felnőttek rövidkörén csúszott le kevéssel a harmadik helyről. Az ifjúságiak C-1-esei között 11,8 kilométeren Hegedűs Karolina és Szkárosi Laura ért célba egymás után, a nyolcadik-kilencedik helyen. A 18 éves Kolozsvári Brúnó (K-1) a felnőttek rövidkörén bizonyíthatott: a döntőbe beverekedte magát, abban végül a tizenkilencedik lett.

Az első napot követően a magyar küldöttség az éremtáblázat harmadik helyén áll, Spanyolország és Portugália mögött. Az említett eredmények mellett a felnőttek mezőnyében Kisbán Zsófia (C-1, kiskör) szerzett ezüstérmet.

Folytatás pénteken 10 órától; részletes eredmények ITT olvashatók.

További korosztályos hírekKAJAK-KENUBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik