Kajak-kenu: csütörtöktől a belgrádi Eb-n bizonyíthatnak a fiatalok

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.06.22. 09:00
Címkék
Az elmúlt években – akár Európa-, akár világbajnokságon – rendre a magyar csapat végzett az éremtáblázat élén a korosztályos világversenyeken. Erre a csütörtökön kezdődő szerbiai U23-as és ifjúsági kontinenstornán is minden esély megvan.

Talán furcsa egy korosztályos Európa-bajnokság előtt ilyen kijelentést tenni, de biztosan nem a belgrádi kontinensviadal lesz utánpótláskorú kajakosaink, kenusaink legfontosabb idei eseménye. Szeptemberben ugyanis a szegedi Maty-éren rendezik az U23-as és ifjúsági világbajnokságot, amelyre biztosan a magyar csapat valamennyi tagja százhúsz százalékos motivációval érkezik majd.

Ez persze nem jelenti azt, hogy csütörtöktől vasárnapig ne jöhetnének sorra a magyar sikerek és ne tapasztalhatnánk meg azt a szokásos éremesőt, amit általában. Erre szombattól számíthatunk, mivel akkor rendezik az első döntőket, amelyeknek sora vasárnap késő délután zárul a szerb fővárosban.

Az ifi kenusok között Kiss Ágnes indulhat mindkét olimpiai számban Forrás: MKKSZ
Az ifi kenusok között Kiss Ágnes indulhat mindkét olimpiai számban Forrás: MKKSZ

Az ifi kenusok között Kiss Ágnes indulhat mindkét olimpiai számban  •  Forrás: MKKSZ

Az ifi kajakosok között a válogatón négy számban is aranyérmes Kiskó Réka és a háromszoros győztes Keller Gergő lesz a két legfoglalkoztatottabb sportoló. A „nagyoknál” K1500-on Dráviczki Dóra szerepel, míg Bakó Olga Kellerhez hasonlóan triplázik, hiszen az ezer egyesen kívül ötszáz párosban és a négyesben is érdekelt lesz. A férfiaknál K1 1000 méteren Kövesdi Patrik, K2500 méteren pedig az Opavszky Márk, Fodor Bence-egység mutathatja meg magát.

A kenusok mezőnyében kilenc magyar állhat majd rajthoz, az ifiknél Kiss Ágnes mindkét olimpiai számban C1200 méteren, valamint ötszáz párosban Molnár Csepkével. A fiúk között ezer egyesben Molnár Csanád kap lehetőséget, az ötszázas és ezres kettes számban pedig egyaránt a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid duó indul. Az U23-asok mezőnyében Rumi Gergő az egyes mellett párosban Molnár Csanáddal egy hajóban szállhat harcba.

U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokság, Belgrád
A kajakos magyar csapat indulói listája
A kenus magyar csapat indulói listája
Az Európa-bajnokság programja

További korosztályos hírekKAJAK-KENUBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik