A férfi olimpiai selejtező és a női felnőtt A-csoportos vb árnyékában az utánpótlás jégkorong-válogatottak is pályára léptek a héten, igaz, egyelőre csak edzőmérkőzéseken. 

Háromból két meccset nyert Kijevben az U20-as válogatott Forrás: MJSZ

Háromból két meccset nyert Kijevben az U20-as válogatott  •  Forrás: MJSZ

 

A Horváth András vezette U20-as, vagyis juniorválogatott Kijevbe utazott, ahol három fellépése is volt. Már az érkezés napján, szerdán összecsapott a házigazdával, remek mérkőzésen 5–4-es győzelmet aratott. Utána pénteken hidegzuhany érte a decemberi I/A csoportos vb-re készülő magyar alakulatot a fehérorosz U18-asok ellen, 7–2-es vereség lett a vége. A szombati záró napon sikerült javítani az összképen, az ukránok felett aratott újabb 6–4-es sikerrel.

Hazai pályán a Tüskecsarnokban készülhetett az I/B csoportos U18-as, azaz ifjúsági nemzeti együttes. Svasznek Bence csapata remekül kezdte a Négy Nemzet-tornát: a nyitó napon 4–2-re győzte le a lengyeleket, majd pénteken 8–0-val kiütötte az olaszokat. Szombaton viszont a mieink szaladtak bele egy méretes pofonba a mezőnyből kiemelkedő szlovákok ellen, a végén 8–1-es állásnál fagyott meg az eredmény.

Az I/A csoportra hangolódó U18-as lányok szintén ismerős környezetben, Győrben vettek részt háromcsapatos viadalon. Sikerélményből ezúttal nem jutott sok Bedő Botond együttesének, előbb a szlovákoktól kapott ki 3–2-re, majd a csehektől 8–2-re, így a harmadik helyen zárt.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport