Jégkorong: négy államilag kiemelt akadémia alakulhat

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.16. 18:46
Címkék
Négy államilag kiemelt jégkorongakadémia létesült Magyarországon: kettő Budapesten, és egy-egy Székesfehérváron, valamint Miskolcon – jelentette be az MJSZ.

Mint az már ismert, korábban a kormány 2019 decemberi döntése nyomán államilag kiemelt akadémiák alakultak három csapatsportágban, labdarúgásban, kézilabdában és kosárlabdában. Egy évvel később pedig megteremtődött a lehetőség, hogy jégkorongban is hasonló, különleges státuszú műhelyek alakuljanak.

Mostantól a MAC és az Ocskay-akadémia fiataljai is államilag kiemelt akadémia keretek között fejlődhetnek Forrás: MJSZ
Mostantól a MAC és az Ocskay-akadémia fiataljai is államilag kiemelt akadémia keretek között fejlődhetnek Forrás: MJSZ

Mostantól a MAC és az Ocskay-akadémia fiataljai is államilag kiemelt akadémia keretek között fejlődhetnek  •  Forrás: MJSZ

Mint ahogyan a hazai szövetség beszámolt róla, az MJSZ a sportági viszonyokat, a helyi működési értékeket, illetve a régiós egyensúlyt figyelembe véve tíz sportszervezetet javasolt az államilag elismert sportakadémiai cím elnyerésére.

A pályázati anyagok kiértékelése után a kormányzati tájékoztatás szerint végül a maximális nyolcból négy szervezet kapta meg a lehetőséget a korábbiaknál magasabb szintű működésre: a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a MAC és a KMH együttműködésében alakuló Budapest Jégkorong Akadémia, a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia, valamint az UTE Jégkorong Akadémia.

Hozzáteszik, a sportakadémiai rendszer módszertani központja Fehérváron lesz, továbbá azt is, hogy a Győri ETO HC Sportegyesület alközponti rendszerben segíti a jégkorong-utánpótlás nyugati, a DEAC Jégkorong Akadémia pedig a keleti régióját.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik