Jégkorong: Metzler Regina szerint még több van a női válogatottban

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.17. 16:38
Címkék
Góllal vette ki a részét a csehországi olimpiai selejtezőtornán második helyen végzett magyar válogatott teljesítményéből a Vasas mindössze 16 éves játékosa, Metzler Regina, aki most egy hónapon keresztül a kanadai HTI Stars akadémián fejlődhet.

Kiválóan helyt állt, és végül a második helyen zárt a csehországi olimpiai selejtezőtornán a női jégkorong-válogatott. A lengyelek 11-1-es és a norvégok 5-3-as legyőzését követően a csehek túl erősnek bizonyultak, annak a találkozónak 5-1-es vereség lett a vége.

A magyar csapatban számos utánpótláskorú játékos lehetőséget kapott, például a mindössze 16 éves Metzler Regina, aki így nyilatkozott a rangos eseményről:

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ

 •  Forrás: MJSZ

„A lengyel és a cseh válogatott játékát már ismertük, Norvégiáról kevesebbet tudtunk. Az egész csapat a maximumot nyújtotta a tornán, úgy érzem, sokat tudtam fejlődni. Fokozatosan egyre nehezebbek voltak a meccseink, a tornát két győzelemmel és egy vereséggel zártuk. Sajnos az olimpiára való kijutás nem sikerült, de nem adjuk fel, dolgozunk tovább!”

Regina gólt is szerzett a csehországi tornán, a norvégok ellen ő juttatta vezetéshez a magyar csapatot. A fiatal játékost megkérdeztük a magyar női jégkorong előretöréséről, illetve arról, hogy miként látja ennek az együttesnek a jövőjét.

„Nagyon jó lenne, ha ez a töretlen fejlődés nem lassulna. Ahogy bekerültem a csapatba, személyesen tapasztalhattam meg, hogy mindig mindenki a maximumra törekszik, így azt gondolom, van esélyünk a további fejlődésre, és a még jobb eredmények elérésére.”

A következő egy hónapot pedig Torontóban tölti, ahol a HTI Stars akadémián fejlődhet a világ minden tájáról érkező játékosok mellett.

„A kanadai utazás lehetőségét edzőmnek, Hoffmann Attilának köszönhetem. Ezalatt az egy hónap alatt remélem, sok új dolgot fogok látni és tanulni. A jövővel kapcsolatosan még nincsenek konkrét tervek.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik