Jégkorong: jól érzi magát itthon a Svájcból hazatérő Révész

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.24. 19:21
Címkék
Hat szezon svájci légióskodás után tért haza a 20 éves Révész Marcell; a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvék csatárát kérdeztük.

Miután svájci karrierje véget ért, több külföldi ajánlatot is kapott, ám végül hazatért a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvék csapatába Révész Marcell. A 20 éves, tavaly decemberi I/A csoportos korosztályos vb-n a feljutás kiharcolásából nagy szerepet vállaló csatár hosszú idő, hat szezon után játszik újra Magyarországon.Révész Marcell. A 20 éves, tavaly decemberi I/A csoportos korosztályos vb-n a feljutás kiharcolásából nagy szerepet vállaló csatár hosszú idő, hat szezon után játszik újra Magyarországon.

Révész Marcell sokat fejlődhet a szlovák Extraligában Forrás: dvtk.eu
Révész Marcell sokat fejlődhet a szlovák Extraligában Forrás: dvtk.eu

Révész Marcell sokat fejlődhet a szlovák Extraligában  •  Forrás: dvtk.eu

„Nagyon-nagyon jól érzem magamat eddig – kezdte honlapunknak Révész. – Jó volt haza jönni és a kintlét után ebben a közegben hokizni, mindenki haverkodik mindenkivel, kitűnő a közösség. A körülményekre sem lehet panasz, professzionális minden és nagy a konkurencia, meg kell harcolni a csapatba kerülésért. Ráadásul a szlovák liga is erős, rengeteget lehet itt fejlődni, sok a gyors, technikás játékos, szerintem erősebb is, mint a svájci második liga.”

A támadó elmondta, már nyár eleje óta folyamatos kapcsolatban állt a miskolciakkal – s bár első számú célja jelenleg az amerikai egyetemi ösztöndíj – úgy döntött, a jelenlegi bizonytalan helyzetben itthon tölti a szezont. Ami a felnőttválogatottság szempontjából is hasznos lehet.

„Látok rá esélyt, főleg azért, mert itthon vagyok és a szakmai stáb könnyebben nyomon tudja követni a fejlődésemet. Remélem, a bő keretbe meghívást kapok a mostani évadban, keményen fogok ezért dolgozni.”

A DVTK-t sem kíméli a járvány, a pénteki meccsük elmaradt. Így pedig nehéz tervezni, célokat kitűzni.

„Konkrét célokat nem tűztünk ki magunk elé, de természetesen szeretnénk a playoffba jutni. Az alapelvünk pedig az, hogy minden nap jobbak legyünk valamiben, az adott taktikát vagy feladatot a legjobban szeretnénk megoldani.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik