Jégkorong: Ez a szezon örök élmény lesz – Keresztes Levente

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.06.06. 16:08
Címkék
Magyar győztese volt az egyik legerősebb tengerentúli juniorligának, az NAHL-nek: a 20 éves Keresztes Levente a New Jersey Titans gárdájával hódította el a bajnoki címet, amely az odáig vezető úton, az elődöntőben a Halász Bénivel (20) felálló New Mexico Ice Wolvest is legyőzte.

Az NAHL május végi négyes döntőjének két magyar szereplője is volt, ráadásul az elődöntőben találkoztak is egymással. Abban a páharcban Keresztes Levente csapata, a New Jersey Titans nyert a kapuban Halász Bénivel felálló New Mexico Ice Wolves-szal szemben.

Keresztes Levente remek szezont zárt az NAHL-ben Forrás: New Jersey Titans
Keresztes Levente remek szezont zárt az NAHL-ben Forrás: New Jersey Titans

Keresztes Levente remek szezont zárt az NAHL-ben  •  Forrás: New Jersey Titans

A Titans pedig élt a lehetőséggel, és a döntőben magabiztosan 3–0-ra múlta felül Anchorage Wolverinst. A 20 éves magyar csatár az utolsó mérkőzésen nem volt eredményes, de az egész évadban nyújtott teljesítményére nem lehet panasz: az alapszakaszt és a rájátszást is beleszámítva hatvan meccsen negyvenkét pontot szerzett (17 gól, 25 gólpassz).

„Nagy élmény volt az egész szezon, és az is, hogy a végén megnyertük a bajnokságot nyilatkozta Keresztes az MJSZ videójában. – Nehéz út vezetett idáig, és bármennyire érdekes, talán a döntő volt a legkönnyebb mérkőzés a playoff során. Minden párharcnak megvolt a maga nehézsége, talán az elődöntőben, a Béniék ellen volt a legnehezebb, de egy olyan csapatunk volt, amely a végsőkig küzdött, sok hosszabbításos meccset nyertünk, többször jöttünk vissza hátrányból.”

A nagyszerű szezon után még nem dőlt el biztosan, hogy az ősztől hol folytatja.

„Még nem százszázalék, hogy a következő évadot már az egyetemen kezdem, mert elvileg még maradhatok egy évet a juniorligában, ezt méglátjuk. Ettől függetlenül ez a szezon biztosan örök élmény lesz, biztosan mindenkinek emlékezetes marad, ez a bajnoki cím összeköt majd minket egész életünkre.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik