Jégkorong: az Ocskay-akadémia és az UTE a serdülőbajnokság döntőjében

Vágólapra másolva!
2021.03.23. 16:26
Címkék
Az U21-es és az U18-as jégkorongliga után az U16-osok mezőnyében is elérkezett a döntőhöz a küzdelem: a három korosztályban a közös, hogy a székesfehérvári Ocskay-akadémia csapata valamennyi fináléban szerepel.

A héten már tényleg a célegyenesbe fordult valamennyi korosztályos jégkorongbajnokság. Az U21-esek (juniorok) és az U18-asok (ifjúságiak) után az U16-os, azaz a serdülő évjáratban is kialakult a döntő párosítása.

 

Az Ocskay-serdülői kieséses sikert arattak az elődöntőben Forrás: jegkorongakademia.hu
Az Ocskay-serdülői kieséses sikert arattak az elődöntőben Forrás: jegkorongakademia.hu

Az Ocskay-serdülői kieséses sikert arattak az elődöntőben • Forrás: jegkorongakademia.hu

 

Mindkét, az egyik fél második győzelméig tartó elődöntő két mérkőzésen, azaz söpréssel dőlt el. A székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor JA 12–0-s összesítéssel kiütötte a MAC Budapestet. Az UTE és a Vasas párharca némileg szorosabb csatát hozott, 5–3-ra, majd 4–2-re győztek a lilák.

A szintén két nyert meccsig tartó döntő pénteken Székesfehérváron indul, míg a bronzcsatát ugyanebben az időpontban Káposztásmegyeren, a Vasas Jégcentrumban rendezik.

A két felsőbb korosztályban már el is kezdődött a finálé, az U21-esek között 1 – 1-re áll az Ocskay Akadémia és a DVTK Jegesmedvék, a következő felvonás szerdán Miskolcon lesz, míg az U18-asok mezőnyében szombaton következik a mindent eldöntő ötödik csata a MAC Budapest és ismét a Volán részvételével.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik