Jégkorong: A völgyből kezdtük a hegymászást – Bedő Botond

Nagy Dániel utanpotlassport.huNagy Dániel utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.01.17. 20:01
Címkék
A magyar leány jégkorong-válogatott – az utolsó három mérkőzését egyaránt megnyerve – a negyedik helyen fejezte be az olaszországi U18-as divízió I/A csoportos világbajnokságot; a torna után a szövetségi edző, Bedő Botond értékelt az Utánpótlássportnak.

Meccsről meccsre javult a magyar U18-as leány jégkorong-válogatott játéka a múlt héten megrendezett divízió I/A csoportos világbajnokságon. Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a fiatalok az első két mérkőzésükön egyaránt kikaptak (Franciaország és a végül első helyen az elitcsoportba feljutó Németország ellen), ám ezt követően mindhárom meccsükön győztesen hagyták el a jeget, sorrendben Norvégiát, hosszabbítás után Ausztriát és Olaszországot legyőzve. Az olaszországi Rittenben a lányok végül a negyedik helyet szerezték meg, amivel eldőlt, hogy jövőre is a „második vonal” vb-jén szerepelhetnek majd.beszámoltunk róla, a fiatalok az első két mérkőzésükön egyaránt kikaptak (Franciaország és a végül első helyen az elitcsoportba feljutó Németország ellen), ám ezt követően mindhárom meccsükön győztesen hagyták el a jeget, sorrendben Norvégiát, hosszabbítás után Ausztriát és Olaszországot legyőzve. Az olaszországi Rittenben a lányok végül a negyedik helyet szerezték meg, amivel eldőlt, hogy jövőre is a „második vonal” vb-jén szerepelhetnek majd.

Bedő Botond szövetségi edzőt kértük meg, hogy értékelje a játékosai teljesítményét.

„A völgyből kezdtük a hegymászást. A végén eljutottunk a csúcsra, legalábbis a játék tekintetében, ám az első két mérkőzés után nehéz helyzetbe kerültünk. Amire viszont büszke vagyok, hogy a lányok fel tudtak állni, és remek formában fejezték be a vb-t.

A vereségeink elkerülhetők lettek volna, úgy gondolom, a másik három meccsen mutatott formával a franciákat és a németeket is megfoghattuk volna. Ez persze utólag már nem segít rajtunk, ám tudjuk, min kell változtatni, hogy a következő világbajnokságon felénk billenjen a mérleg nyelve. A rossz kezdés oka, hogy az első napokban még nem állt össze megfelelően a csapat egysége. Ezt az első szünnapon orvosoltuk, az olaszok elleni, utolsó meccsen pedig közel százszázalékos produkciót láttam; egyedül az emberelőnyös játék hagyott kívánnivalót maga után. Hiányérzet maradt bennem, mert a dobogó bármelyik fokát megcsíphettük volna.”

Bár a játékosok szemszögéből az év legfontosabb utánpótlás-eseménye ezzel véget ért, a következő bő tizenegy hónap sem marad komoly feladatok nélkül.

„Több játékosunk még az U16-os válogatottban is érdekelt, ők tavasszal hazai rendezésű Európa-kupán szerepelhetnek, mások pedig a felnőttek között bizonyíthatnak majd. Klubszinten már újra edzésben vannak a fiatalok, így bőven lesz feladat előttük a következő hónapokban.”

(A kiemelt képen: a magyar lányok az olaszok elleni győzelem után / Forrás: MJSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik