Hegyikerékpár: Vas Kata Blanka nyert a Szlovák-kupán

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.05.03. 16:20
Címkék
A 19 éves Vas Kata Blanka nyert, a 21 esztendős Buzsáki Virág pedig a második helyen végzett a hegyikerékpárosok szlovákiai C2-es besorolású viadalán.

A három szakágban is kiemelkedően teljesítő 19 éves Vas Kata Blanka sikerét hozta vasárnap a szlovákiai Újbánya melletti Drozdovoban rendezett C2-es besorolású hegyikerékpáros viadal. A szakágban U23-as világbajnoki ezüstérmes versenyző ezzel a megméretéssel kezdte a szezonját, melyben még az olimpiai szereplésre is minden esélye megvan.Vas Kata Blanka sikerét hozta vasárnap a szlovákiai Újbánya melletti Drozdovoban rendezett C2-es besorolású hegyikerékpáros viadal. A szakágban U23-as világbajnoki ezüstérmes versenyző ezzel a megméretéssel kezdte a szezonját, melyben még az olimpiai szereplésre is minden esélye megvan.

Vas (középen) és Buzsáki (balra) a dobogón Fotó: Gerely Gábor
Vas (középen) és Buzsáki (balra) a dobogón Fotó: Gerely Gábor

Vas (középen) és Buzsáki (balra) a dobogón  •  Fotó: Gerely Gábor

A júniustól a világ egyik legjobb női World Tour csapata, az SD Worx mezét hivatalosan is magára öltő kiskunlacházi fiatal esélyeshez méltóan szerepelt a Szlovák-kupa futamán, és a 4,65 kilométer hosszú, igen csak saras pályán majdnem három perccel volt jobb a többieknél – így harminc világranglistapontot gyűjtve.

Vas mögött az egyre jobb formát mutató 21 éves Buzsáki Virág érkezett célba másodikként az elit nők között. Számára a húsz megszerzett világranglistapont is igen értékes, hiszen így valamelyest jobb pozícióból rajtolhat majd a következő fontos versenyén, amely minden bizonnyal neki is a világkupa albstadti állomása lesz. Érdekesség, hogy a dobogó két legfelső fokán végző magyar lánynak nem ez az első közös sikere. Többek között párban lettek bronzérmesek a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A szlovákiai női elitverseny harmadik magyarja, Schmidel Regina a tizedikként zárt, a harmadik hely pedig a 2002-ben született lengyel Matylda Szczecinskának jutott.

A hazai pályán versenyző Tereza Kurnicka sikerét hozó junior lányok viadalának egyetlen magyar résztvevője volt. Leányvári Sára a tizenharmadik leggyorsabbként teljesített a távot. A férfiak mezőnyében a legjobb magyar utánpótláskorú a hamarosan 19 éves Gerely Attila lett a huszonnyolcadik helyével, a 2000-es születésű Sylvester Balázs pedig a negyvenharmadik helyen végzett.

További korosztályos hírekKERÉKPÁRSPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik