Futsal: az Aramisban nem félnek mély vízbe dobni a gyerekeket

Fekete Tamás utanpotlassport.huFekete Tamás utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.25. 08:48
Címkék
Nagy titok nincs, miért az Aramis SE neveli ki a legtöbb futsalreménységet, mindenesetre az biztos, hogy a budaörsi egyesületnél egyik klub sem támaszkodik jobban a saját utánpótlására.

„Szájról szájra terjed a gyerekek körében, hogy mit tudunk adni nekik, és általában nem bánják meg, ha hozzánk csatlakoznak” – válaszolja Soós Ferenc, a futsal NB I oszlopos tagjának számító Aramis SE elnöke arra a kérdésre, hogyan toboroz az egyesület. Látva, hogy a felnőttcsapat milyen mértékben épít a saját utánpótlására, mondjuk nem is annyira meglepő, hogy sokan jelentkeznek edzésre. A mennyiség mellett pedig a minőség sem marad el: U9-től U20-ig minden korosztályban a legjobbak között jegyzik az Aramis utánpótláscsapatait.„Szájról szájra terjed a gyerekek körében, hogy mit tudunk adni nekik, és általában nem bánják meg, ha hozzánk csatlakoznak” – válaszolja Soós Ferenc, a futsal NB I oszlopos tagjának számító Aramis SE elnöke arra a kérdésre, hogyan toboroz az egyesület. Látva, hogy a felnőttcsapat milyen mértékben épít a saját utánpótlására, mondjuk nem is annyira meglepő, hogy sokan jelentkeznek edzésre. A mennyiség mellett pedig a minőség sem marad el: U9-től U20-ig minden korosztályban a legjobbak között jegyzik az Aramis utánpótláscsapatait.

A saját nevelésű fiatalokat bátran bevető Aramis jelenleg a hetedik a tízcsapatos NB I-ben Forrás: Aramis SE/Facebook
A saját nevelésű fiatalokat bátran bevető Aramis jelenleg a hetedik a tízcsapatos NB I-ben Forrás: Aramis SE/Facebook

A saját nevelésű fiatalokat bátran bevető Aramis jelenleg a hetedik a tízcsapatos NB I-ben  •  Forrás: Aramis SE/Facebook

„Az utánpótlásévek alatt érdemes a nagypálya mellett futsaledzésekre járni, mert mi megtanítjuk azokat a technikai alapokat, amelyek elengedhetetlenek a későbbi labdarúgó-karrierhez. Sok olyan tehetséggel foglalkoztunk, aki focistaként lett híres: ilyen például Nagy Ádám, Vida Kristopher vagy Gera Dániel. Ádám még a mai napig videoüzeneteket küld a nálunk nevelkedő gyerekeknek, ami elképesztően motiválóan hat rájuk.”

Moga Lóránt, a felnőtt- és U15-ös csapat vezetőedzője mindezt azzal is kiegészítette, hogy a klub anyagi helyzete miatt fontos, hogy minél képzettebb fiatalok alkossák a klubot a felnőtt NB I-ben.

„A fő célunk, hogy saját magunknak, illetve a magyar futsalnak minél több tehetséget neveljünk ki. Nekünk nincs annyi pénzünk, hogy külföldi játékost igazoljunk, mi ezzel nem tudjuk és nem is akarjuk felvenni a versenyt. Jelenleg négyen vannak a fiatalok közül, Juhász Donát (19), Papp Bence (20), Tama Ádám (20) és Moga Edvin (20), akik stabil szereplői az első csapatnak, de mögöttük is van potenciál a gyerekekben. Például az U17-es korosztályunk országos szinten az egyik legerősebb, közülük többen már az NB I küszöbén járnak. Szeretnénk bebizonyítani, hogy hosszú távon fenntartható az, ahogy a mi klubunk működik. Még soha nem estünk ki az élvonalból, és noha a bajnokaspiránsHaladással vagy a Berettyóújfaluval nehezen tudunk mit kezdeni, hiszünk benne, hogy a saját nevelésű fiataljainkkal is képesek vagyunk bennmaradni az NB I-ben.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik