Cselgáncs: Kenderesi Péter ezüstérmes a poreci ifi Eb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.06.25. 17:44
Címkék
Újabb éremmel gazdagodott a magyar csapat a horvátországi Porecben zajló ifjúsági Európa-bajnokságon: Kenderesi Péter (90 kg) magabiztos teljesítménnyel jutott el a döntőig, amelyben végül nem bírt szerb riválisával, így a dobogó második fokára állhatott fel.

A harmadik versenynap sem telt anélkül az ifjúsági cselgáncsozók poreci Európa-bajnokságán, hogy magyar fiatal az aranyéremért lépne tatamira a délutáni helyosztókon. Ezúttal a Pécsi VSK kiválósága, Kenderesi Péter jutott el a döntőig a 90 kilósok mezőnyében. (Az első napon Major Ádám ezüstöt nyert, míg pénteken Igaz Laura kontinensbajnoki címet ünnepelhetett.)Kenderesi Péter jutott el a döntőig a 90 kilósok mezőnyében. (Az első napon Major Ádám ezüstöt nyert, míg pénteken Igaz Laura kontinensbajnoki címet ünnepelhetett.)

Kenderesi Péter (fehérben) ezüstérmes lett az poreci ifjúsági Eb-n Forrás: EJU
Kenderesi Péter (fehérben) ezüstérmes lett az poreci ifjúsági Eb-n Forrás: EJU

Kenderesi Péter (fehérben) ezüstérmes lett az poreci ifjúsági Eb-n  •  Forrás: EJU

Péter, aki az olimpiai bronzérmes úszó, Kenderesi Tamás öccse, harmadik kiemeltként vágott neki a viadalnak, és az egyik legnagyobb esélyeshez méltón rajtolt: a horvát Goran Visnjic és a német Erik Dukow ellen is gyors ipponnal győzött. Majd jöhetett az elődöntő a második kiemelt, ukrán Nyikita Judanovval szemben. Hatalmas csatát hozott a mérkőzés, amely nem is dőlt el négy perc alatt– a hosszabbításban végülKenderesi bírta jobban, és ipponra eldobta az ukránt, ezzel pedig kiharcolta a finálét.

A korosztályos Európa-bajnoki címért a legnehezebb feladat következett az első helyen rangsorolt, szerb Milan Bulaja személyében, aki idén Bukarestben és Bielsko Bialában is Európa-kupát nyert– az előbbi döntőjében éppen Kenderesit verte.

A magyar fiúkezdte jobban az aranycsatát, egy perc után vazarival vezetett, és közel állt hozzá, hogylezárja a találkozót, de végül ez nem jött össze neki. Ezután a szerb pillanatai jöttek, két perccel elteltével kiegyenlítette vazaris hátrányát, majd nem sokkal későbbBulaja újabb vazarit ért el, amellyel megnyerte az Eb-döntőt. Kenderesi Péter ezüstérmesként végzett.

Ugyanebben a súlycsoportban (90 kg) az MTK Budapest versenyzője, Bötös Noel a legjobb 16 között kikapott, majd a vigaszágon szintén alulmaradt, kiesett. A +90 kilósok kategóriájábanDobos Levente (Ledényi JI) és Balogh János (Rákosvidéke Hajtós DSE) egyaránt a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget. Balogh folytathatta a vigaszágon, de nem jutott el a bronzcsatáig.

A lányok +70 kilós súlycsoportjában Perlaki Hanna (Ceglédi VSE) szereplését figyelhettük, aki az első meccsén, a legjobb 32 között búcsúzott.

A magyar válogatott egy arany-, három ezüst- és két bronzéremmel zárta az egyéni küzdelmeket, így az összesített éremtáblázat ötödik helyén áll.

A részletes eredményekITTmegtekinthetők.

Vasárnap a csapatversennyel ér véget az Európa-bajnokság, amelyben a mieink is érdekeltek lesznek.

A további program:
Június 26., vasárnap
10:00:
vegyes csapatverseny
16:00:bronzmérkőzések és döntők
A magyar csapat:
Fiúk:
60 kg:Kollár Sebestyén (Budapesti Honvéd SE), Major Ádám (Budapesti Honvéd SE); 81kg:Eichmüller Gergő (Ceglédi VSE), Major Ádám (Kecskeméti JC);+81 kg:Dobos Levente (Ledényi JI), Balogh János (Rákosvidéke Hajtós DSE).
Lányok:
48 kg:Vég Luca (Ceglédi VSE), Jüttner Janka (Diósdi DSE);63kg:Bognár Inez (Budapesti Honvéd SE), Perlaki Hanna (Ceglédi VSE).

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik