Cselgáncs: huszonegy fiatal indul a prágai European Open-versenyen

Vágólapra másolva!
2021.02.26. 15:00
Címkék
A felnőtt cselgáncsválogatottak szövetségi kapitányával, Pánczél Gáborral és Toncs Péterrel beszélgettünk a szombaton rajtoló csehországi European Open-viadal előtt, amelyen huszonegy utánpótláskorú sportoló képviseli a magyar színeket.

Három kontinens huszonhárom országának kétszáznyolcvankét cselgáncsozója vesz részt a Prágában szombaton kezdődő European Open-versenyen. A 28 tagú magyar csapatot a férfiak szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor kíséri, így a 21 utánpótláskor dzsúdóst is. A fiatalok közül kilencen legalább egyszer álltak már dobogón utánpótlás-világversenyen. A legnagyobb erőt talán a 90 kilogrammosok között képviselik a magyar ifjak, ebben a kategóriában ugyanis az U23-as Európa-bajnok Gőz Roland, a junior Eb-harmadik Sáfrány Péter és a szintén junior Eb-bronzérmes Tóth Apor egyaránt tatamira lép a cseh fővárosban. Pánczél Gábor kíséri, így a 21 utánpótláskor dzsúdóst is. A fiatalok közül kilencen legalább egyszer álltak már dobogón utánpótlás-világversenyen. A legnagyobb erőt talán a 90 kilogrammosok között képviselik a magyar ifjak, ebben a kategóriában ugyanis az U23-as Európa-bajnok Gőz Roland, a junior Eb-harmadik Sáfrány Péter és a szintén junior Eb-bronzérmes Tóth Apor egyaránt tatamira lép a cseh fővárosban.

Gőz Roland (fehérben) ezúttal Prágában bizonyíthat Forrás: EJU
Gőz Roland (fehérben) ezúttal Prágában bizonyíthat Forrás: EJU

Gőz Roland (fehérben) ezúttal Prágában bizonyíthat  •  Forrás: EJU

„Szinte elengedhetetlen, hogy ilyen sokan szerepeljünk Prágában, mivel az utánpótláskorúak egyetlen nemzetközi viadalon sem tudnak szerepelni. Gyakorlatilag az összes résztvevő ország hasonlóan gondolkozik, mint mi, rengeteg fiatal felnőttet neveztek. Ily módon olyan erős is lehet ez az esemény, akár az U23-as Európa-bajnokság, de erről csak utólag tudok nyilatkozni. Azt szeretném látni, hogy jó úton haladunk: erőnlétben, állóképességben és technikailag egyaránt előrelépést konstatálnék. Emellett természetesen azt remélem, minél több éremmel tér haza a csapat”− magyarázza Pánczél Gábor.

A nők szövetségi kapitánya, Toncs Péter ezúttal nem tart a csapattal. Tőle azt kérdeztük, hogyan kell tekinteni az European Open-viadalra.

„Ha a mezőny összetétele nem változik nagyban az előzetes nevezésekhez képest, akkor kiváló erőfelmérő lesz a prágai − így Toncs Péter.− Pont arra jó, hogy az utánpótláskorúak mindinkább beleszokjanak a felnőttkategóriába; segíti azt, hogy zökkenőmentesen alakuljon a felzárkózásuk. A felnőtt másodvonalnak és az U23-asoknak tökéletesek az Openek. Ezúttal három huszonhárom év alatti lány képviseli a magyar színeket: az ifjúsági világbajnok Varga Brigitta, az ifivébé-bronzérmes Kriza Anna és Kármán Andrea. Közülük Anna a legfiatalabb, ő remek tapasztalatszerzési lehetőség áll. Andreának és Brigittának jó erőfelmérő lesz a mostani, akár kiemelkedő eredményt is elérhet.”

UTÁNPÓTLÁSKORÚ MAGYAROK A PRÁGAI EUROPEAN OPEN-VERSENYEN
Fiúk
60 kg: Andrási Márton, Naji Dávid és Vida András
66 kg: Szeredás Botond és Szegedi Dániel
73 kg: Détári Dániel, Ócsai Sándor, Tóth Botond és Urogdi Dominik
81 kg: Nerpel Gergely, Rajkai Róbert és Tóth Benedek
90 kg: Iklódi Máté, Gőz Roland, Sáfrány Péter, Tóth Apor és Tóth Ferenc
100 kg: Árvai Péter
Leányok
52 kg: Kriza Anna
57 kg: Kármán Andrea
63 kg: Varga Brigitta

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik