Cselgáncs: Eichmüller Gergő áttörte a lélektani gátat győri sikerével

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.11.27. 09:05
Címkék
A Ceglédi VSE 17 éves cselgáncsozója, Eichmüller Gergő (73 kg) Győrben első alkalommal állhatott fel a dobogóra ifjúsági Európa-kupa-versenyen, és meglepetésre azonnal aranyéremmel kezdte meg az érmek sorát.

Mint arról beszámoltunk, tíz magyar érmet hozott a győri Olimpiai Sportparkban rendezett ifjúsági cselgáncs Európa-kupa-verseny. A mieink közül ketten, az egyaránt ceglédi Vég Luca (52 kg) és Eichmüller Gergő (73 kg) szerzett aranyérmet. Ahogyan Vég elsősége is a meglepetéssikernek számított (Vég Lucát néhány napja kérdeztük sikeréről), úgy Eichmüller győzelme is legalább annyira váratlan bizonyult, mivel a korábbiakban csupán hetedik hely volt a legjobb eredménye a korosztályos Ek-viadalokon.Mint arról beszámoltunk, tíz magyar érmet hozott a győri Olimpiai Sportparkban rendezett ifjúsági cselgáncs Európa-kupa-verseny. A mieink közül ketten, az egyaránt ceglédi Vég Luca (52 kg) és Eichmüller Gergő (73 kg) szerzett aranyérmet. Ahogyan Vég elsősége is a meglepetéssikernek számított (Vég Lucát néhány napja kérdeztük sikeréről), úgy Eichmüller győzelme is legalább annyira váratlan bizonyult, mivel a korábbiakban csupán hetedik hely volt a legjobb eredménye a korosztályos Ek-viadalokon.

„Az elmúlt hónapokban sokat erősödtem, végre rendben volt a súlyom, hetvenkettő-hetvenhárom kilóról felmentem hetvenötre, így mostanra sikerült ledolgozni az eddig meglévő minimális hátrányt a vetélytársakhoz képest, és ezt éreztem is a tatamin, jóval erősebben tudtam beleállni a meccsekbe – fogalmazott Eichmüller Gergő az Utánpótlássportnak.

Emellett a sorsolás is kedvezett, illetve a hazai közönség és az egész atmoszféra pedig hatalmas pluszt jelentett, rengeteg erőt adott.

Teljesen más volt ez a győri verseny, mint bármely korábbi külföldi Európa-kupa-verseny, amin részt vehettem."

Eichmüller Gergő (17) Győrben pályafutása első győzelmét aratta ifjúsági Európa-kupa-versenyen Forrás: EJU

„Az elődöntőben az osztrák elleni meccs volt a legnehezebb, hátrányból kellett fordítanom, és a legvégén, az utolsó tíz másodpercben sikerült pontot szereznem, majd nyernem.

Fantasztikus, eufórikus győzelem volt!

Amíg az osztrákkal szemben inkább a fizikális csata dominált, a döntőben a román ellen viszont taktikusan kellett küzdenem, nagyon kellemetlen stílusban dzsúdózott, de szerencsére végül sikerült megoldanom – mondta. – Már az októberi U23-as országos bajnokságon is jó formában éreztem magam, viszont ezúttal tényleg minden összeállt, és sikerült szintet lépnem, áttörni a lélektani gátat. Bár az év végén kiöregszem az ifjúsági korosztályból, jövőre a juniorok között hasonló elánnal szeretném folytatni.”

(Kiemelt képünkön: a győri ifjúsági Európa-kupa dobogója az 52 kilósok súlycsoportjában, az aranyérmes Eichmüller Gergővel (balról a második) / Forrás: EJU)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik