Az idei utolsó hazai kiemelt korosztályos ökölvívó-eseményt rendezték meg Csepelen: november 3-6. között az U12-es, a serdülő és a juniorkorosztály legjobbjai találkoztak az eredetileg kijelölt helyszín (Laurencz László Sportcsarnok) szomszédságában, a Nagy Imre ÁMK Sportcsarnokban. Az esemény múlt csütörtök délután a megnyitóval kezdődött, majd ringbe is szálltak az első bokszolók.

Csattantak a pofonok Csepelen a múlt hét második felében Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Csattantak a pofonok Csepelen a múlt hét második felében  •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A viadalon hetven klub 350 fiatalja indult el, ami a májusi Magyar-kupához képest – amin ugyanezek a korosztályok vettek részt – 75-tel több; nagy létszámú mezőny gyűlt össze. A legtöbb fiatal (33) a rendező Csepeli Szabadidő SE-Halker Király Team színeiben lépett ringbe, de a Kőbánya SC, a KSI (17-17) és a Felcsúti Ökölvívó Sportklub (16) bunyósai is szép számmal képviseltették magukat.

A legeredményesebbek végül a házigazda csepeliek lettek, majdnem kétszer annyi pontot szerezve, mint a második felcsútiak; a dobogó harmadik fokára a fővárosi KSI-sek verekedték fel magukat. A válogatottban is szereplő serdülők és juniorok idén Európa-bajnokságon is szerepeltek: az ezeken érmet szerző négy ökölvívó (a fiatalabbaknál ezüstérmes Körömi Ábel, a bronzérmes Kapcsos Vivien és Tószegi Ferenc, az idősebbeknél pedig az aranyérmes Nileborg Krisztián) a várakozásoknak megfelelően diadalmaskodott a csepeli viadalon, és persze rajtuk kívül is számos remek teljesítményt figyelhetett a közönség.

A részletes eredmények elérhetők a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Facebook-oldalán.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport