Birkózás: Szőke Alex 80 százalékot ad arra, hogy ott lesz Tokióban

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.27. 19:34
Címkék
A kötöttfogásban kadétvilágbajnok, junior Eb-aranyérmes Szőke Alex (97 kg) utolsóéves U20-asként az utánpótlás-éremkollekcióját teljessé szerette volna tenni, ezzel együtt a vb-dobogó legfelső fokára állt volna. A koronavírus-járvány miatt erre azonban nem kerülhetett sor...

A Magyar Birkózó Szövetség honlapja nemrégiben azzal foglalkozott, mekkora csapás a junior-világbajnokság koronavírus-járvány miatti törlése a hazai birkózósportnak. A korosztályos kötöttfogású válogatott vezetőedzője, Struhács György úgy fogalmazott, azok az utolsóéves fiatalok bánhatják leginkább a helyzetet, akik jó eséllyel léptek volna szőnyegre akár az aranyéremért is.Magyar Birkózó Szövetség honlapja nemrégiben azzal foglalkozott, mekkora csapás a junior-világbajnokság koronavírus-járvány miatti törlése a hazai birkózósportnak. A korosztályos kötöttfogású válogatott vezetőedzője, Struhács György úgy fogalmazott, azok az utolsóéves fiatalok bánhatják leginkább a helyzetet, akik jó eséllyel léptek volna szőnyegre akár az aranyéremért is.

Szőke Alex lemondhatott junior-világbajnoki álmairól Forrás: UWW
Szőke Alex lemondhatott junior-világbajnoki álmairól Forrás: UWW

Szőke Alex lemondhatott junior-világbajnoki álmairól  •  Forrás: UWW

Mindez igaz a tavaly junior Európa-bajnoki címet ünneplő Szőke Alexre is (97 kg).

„Egyáltalán nem számítottam rá, hogy végül egyetlen korosztályos erőpróbán sem bizonyíthatok. Nagyon reméltem, hogy őszre megoldódik a világhelyzet. Noha az Eb-törlés után sejtettem, hogy a vb is elmarad, egy-két napig nagyon megviselt a tehetetlenség ténye”− mondta Alex a birkozoszov.hu-nak.

Profi sportoló lévén tudta, nem szabad sokáig csüggednie a történtek miatt.

„Hamar beletörődtem a szituációba, és már csak a következő évadra koncentrálok. Szerencsére edzőtáborokba járhatunk, ráadásul jó formában vagyok. Nem titkolt célom, hogy kiharcoljam a felnőttválogatottságot; habár a felnőttvilágbajnok Kiss Balázs és az U23-as világbajnok Szilvássy Erik továbbra is nagy rivális, nyolcvan százalékot adok arra, hogy én leszek ott a tokiói olimpián. A nemzetközi szövetség naptárában még szerepel a decemberi, belgrádi vb, amelyen szintén ott szeretnék lenni. B tervem egyaránt van: ha mindez nem sikerül, az U23-as világversenyeken állnék dobogóra.”

További korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik