Mint arról beszámoltunk, az új tanévtől öt elismert szakemberrel bővült a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai stábja: Bábszky Gergely, Irina Huszjak, Korpási Bálint, Martin Gábor és Ligeti Richárd is segíti a jövőben a csepeli akadémisták felkészülését.

Az említettek közül mindenképpen Korpási Bálinté a legjobban csengő név. A kötöttfogású világ- és Európa-bajnok korábbi klasszis a tavalyi tokiói olimpiai után hagyott fel az aktív birkózással, és visszavonulása után sem távolodott el szeretett sportágától.

Korpási Bálint nagy örömmel csatlakozott a KIMBA szakmai stábjához Forrás: KIMBA

Korpási Bálint nagy örömmel csatlakozott a KIMBA szakmai stábjához  •  Forrás: KIMBA

„A nyár végén Lőrincz Tamás, a KIMBA szakmai igazgatója keresett meg ezzel a lehetősséggel, aminek abszolút megörültem, és szívesen csatlakoztam az edzői stábhoz – mondta Korpási az Utánpótlássportnak. – Annak idején, amikor Tomival közösen nevelkedtünk a Mr. Tus Birkózó-sportiskolában, emlékszem, Majoros István és Füredy Levente (előbbi olimpiai bajnoki címet szerzett 2004-ben, Athénban, míg utóbbi vb-bronzérmes volt 2003-ban, Créteilben – A szerk.) gyakran járt le hozzánk edzésre, és mi fiatalként ezekből a közös tréningekből rengeteg profitáltunk, sokat birkóztunk velünk, és ez akkor számunkra óriási élmény, illetve legalább akkora fejlődési lehetőség volt. A mostani szerepkörömben én is valami hasonlót szeretnék csinálni, átadni a tudást a következő generációnak. Hetente kétszer szoktam beállni az edzésekre a fiatalok közé, igyekszem nekik minél több új fogást bemutatni, és szerencsére eddig abszolút jól fogadták. Az első alkalommal még kicsit megilletődöttek voltak a fiúk, de másodjára már többen kérték, hogy szeretnének velem birkózni, úgyhogy nekem is fittnek kell maradnom ahhoz, hogy a lehető legjobban segítsem őket."

A KIMBA-s feladata mellett jelenleg a Dorogi Atlétikai Club sportmenedzseri posztját is betölti, illetve a klubjában is edzősködni kezdett.

„A csepeli munkával párhuzamosan Dorogon is gőzerővel dolgozom a helyi utánpótlásért, a sportvezetői szerep mellett ott is belevágtam edzői munkába. A diák I-es és II-es korcsoportért felelek vezetőedzőként, az idősebb korosztályoknál pedig Klányi János munkáját segítem."

A dorogi tehetségek közül idén Klányi Krisztofer U23-as Eb-bronz-, míg Kollár Alexandra serdülő Eb-ezüstérmet nyert.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport