Birkózás: Elekes kadét Európa-bajnok lett, Nyikos bronzérmet nyert

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.17. 19:02
Címkék
Nagyszerűen alakult a Szamokovban zajló kadét birkózó Eb csütörtöki napja: Elekes Enikő (65 kg) arany-, Nyikos Veronika (73 kg) bronzérmet nyert.

A 2018 óta veretlen serdülő Európa-bajnok Elekes Enikő meggyőző teljesítményt nyújtva, bejutott szerdán a bulgáriai kadét Európa-bajnokság 65 kilogrammos mezőnyének döntőjébe, mivel legyőzte a litván Cesnauskaitét, a lengyelNowosadotés az orosz Cserniskovát.Elekes Enikő meggyőző teljesítményt nyújtva, bejutott szerdán a bulgáriai kadét Európa-bajnokság 65 kilogrammos mezőnyének döntőjébe, mivel legyőzte a litván Cesnauskaitét, a lengyelNowosadotés az orosz Cserniskovát.

Elekes Enikő (balra) Európa-bajnokságot nyert
Elekes Enikő (balra) Európa-bajnokságot nyert

Elekes Enikő (balra) Európa-bajnokságot nyert

A csütörtök esti aranycsatában az ukrán Konsztantinova következett. És neki sem kegyelmezett a KIMBA versenyzője: fölényesen technikai tussal Európa-bajnok lett Szamokovban.

A 73 kilogrammosok között Nyikos Veronika szerdána bolgár Georgievát és a román Scarlatescut felülmúlva bejutott az elődöntőbe, ott azonban óriási csatában kikapott a lengyelCubertől, így a bronzmérkőzésen volt érdekelt csütörtökön, amelyen a vigaszág győztesével, a belorusz Patapoviccsal kellett megküzdenie.

Az első a riválisé volt, ám utána egyértelműen „magyar” percek következtek, ez pedig azt is jelentette, hogy életében először világverseny dobogójára, annak is a harmadik fokára állhat.

A holnapi program is izgalmasnak ígérkezik a mieink szempontjából: László Nikolett (46 kg) és Osváth-Nagy Noémi is bronzmérkőzésen lesz érdekelt.

Egyéb korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik