Atlétika: Sulyán Alexa az U20-as rekorder fedett pályás 200 m-en

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.01.21. 19:32
Címkék
A 17 éves Sulyán Alexa pazar futással döntötte meg a fedett pályás 200 méter U20-as hazai rekordját Nyíregyházán.

Számos egyéni rekord és figyelemre méltó eredmény született szombaton a nyíregyházi Atlétikai Centrumban rendezett fedett pályás atlétikai versenyen, ezek közül is kiemelkedik a 17 éves Sulyán Alexa teljesítménye, aki 200 méteren javította meg a lányok U20-as országos csúcsát. Sulyán Alexa teljesítménye, aki 200 méteren javította meg a lányok U20-as országos csúcsát. 

A MATE-GEAC a korosztályban még elsőéves kiválósága ihletett formában versenyezve

24.02 másodperc alatt ért célba,

ezzel átadva a múltnak Takács Boglárka 2019-ben futott 24.08 másodperces juniorrekordját.  

„Nem számítottam rá, hogy ez lesz a vége – mondta Alexa a verseny után – Ezt az eredményt nagyjából egy év múlva tartottam reálisnak, ezért még kell kis idő, amíg feldolgozom a történteket. Motiváltan érkeztem a versenyre, mert az előző hétvégén is jól sikerült a futásom. Most még felszabadultabb voltam, nem görcsöltem rá a futásra, a szívem pedig vitt előre. Nagyon örülök!” 

Alexa korábbi rekordja 24.91 másodperc volt fedett pályás 200 méteren, így majdnem egy másodpercet sikerült javítania. A 24.02 nem mellesleg az előkelő harmadik helyet jelenti az aktuális U20-as európai ranglistán. 

Sulyán Alexa pazar formában, U20-as csúccsal kezdte az évet Forrás: MATE-GEAC

„Tavaly az a 24.91 is kínkeservesen jött össze, ez most ahhoz képest elég könnyedén sikerült. A célba érkezés után sokat kellett várni a hivatalos eredményre, de amikor megtudtam, hogy U20-as országos csúcs lett, alig akartam elhinni.

Titkon vágytam rá, hogy idővel nekem is korosztályos rekord mellé kerül a nevem, de ezt sosem hangoztattam. Boldog vagyok, hogy kifizetődött a befektetett munka.

Remélem, hasonlóan sikeres lesz a folytatás is. A fedett pályás szezonban a felnőtt ob, szabadtéren pedig a jeruzsálemi U20-as Európa-bajnokság lesz a fő versenyem. Az augusztusi, budapesti felnőtt-világbajnokságon váltóban jöhetek szóba, és mondanom sem kell, hogy az mit jelentene, ha hazai közönség előtt futhatnék egy ekkora eseményen.“ 

Alexa edzője, Körmendy Katalin röviden így véleményezte tanítványa szombati remeklését: 

„Teher nélkül, pazarul futott. Fantasztikus volt őt látni ezen a versenyen. Az utóbbi időben fejben is sokat fejlődőtt és egyre terhelhetőbb lett. A jól sikerült alapozása után beérett a munkája, és ez most ilyen eredménnyel párosult.” 

(Kiemelt képen: Sulyán Alexa Forrás: MATE-GEAC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik