Atlétika: biztató eredmények a győri U16-os országos bajnokságon

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.09.20. 15:13
Címkék
Hétvégén rendezték az U16-os atlétikai magyar bajnokságot, amelynek helyszínéül a győri Olimpiai Sportpark szolgált, és a két napos korosztályos ob-n számos kiváló teljesítmény született.

A 2006-os és 2007-es korosztály számára a szombaton és vasárnap megrendezett U16-os atlétikai országos bajnokságon számos biztató eredményt láthatott a győri közönség. A 2021-es évtől az U16–os korosztály új szabadtéri versenyrendszerben versenyzett, ami alapján a korábbi területi viadalokon való részvétellel lehetett kivívni a bejutási lehetőséget az országos döntőbe. A sok kimagasló eredmény alapján ez a rendszer jól mutatkozott be– írja a MASZ beszámolója az eseményről.

Kriszt Sarolta három aranyérmet is nyert: a GEAC tehetsége a 300 métert, a 80 méteres gátfutást és 300 méteres gátfutást is győztesen zárta. Mivel két nap alatt maximum három számban indulhatott egy atléta, így ő a lehető legjobban jött ki ebből a hétvégéből.

A hétvégén Győrben tartották az U16-os atlétikai ob-t Forrás: GYAC Atlétikai Szakosztály
A hétvégén Győrben tartották az U16-os atlétikai ob-t Forrás: GYAC Atlétikai Szakosztály

A hétvégén Győrben tartották az U16-os atlétikai ob-t  •  Forrás: GYAC Atlétikai Szakosztály

Rajta kívül további hét fiatal duplázott: Rózsahegyi Bori (TSC-Geotech – 100 méter és távolugrás), Kis Petra Sára (Békéscsabai AC – 800 és 1500 méter), Pap Kincső (Hernádi KA – súlylökés és diszkoszvetés), Deák Zalán (KARC – 100 és 300 méter), Szirbek Albert (SVSE – 800 és 1500 méter), Auer Péter (Ikarus BSE – 100 gát és 300 gát) és Dobó Zsombor (SZVSE – súlylökés és diszkoszvetés) is két aranyérmet gyűjtött.

Közülük Rózsahegyi Bori 2007-es születésűként, azaz „elsőéves” serdülőként érte el ezt a remek eredményt. A tatabányai atlétán kívül Molnár Viktória (KARC) magasugrásban, Fertig Fanni (VEDAC) kalapácsvetésben és Fadgyas Vilmos Ádám (Reménység Vác) rúdugrásban nyert ebben a korosztályban debütálóként.

Szintén remek eredményt ért el Baier Zsófia 3000 méteren, Mészáros Emma rúdugrásban, Ilyés Gréta gerelyhajításban, Szabó Benjámin 3000 méteren, Tari Zoltán magasugrásban, Szabados Ármin kalapácsvetésben és Herczeg Attila gerelyhajításban.

Az utánpótlásversenyek sora az idei évben még nem ért véget, hiszen szeptember utolsó hétvégéjén a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban lesz az U20-as és U18-as Szuperliga döntője.

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik