A szerda óta tartó versenyek utolsó napján már csak négy asztalon zajlott a játék a Győri Olimpiai Sportparkban vasárnap délelőtt, amikor az ifjúsági asztalitenisz világfesztivál egyeseinek elődöntőit rendezték meg négy korosztályban. A délben kezdődő döntőkre ez az asztalszám is megfeleződött, így minden szempár a finalisták mérkőzéseire szegeződött. 

Egyesben Kizakisz Georgiosz Nikolaosz végzett a legelőkelőbb helyen a magyar fiúk közül: az U15-ös korosztályban ezüstérmes lett Fotó: Mura László

Egyesben Kizakisz Georgiosz Nikolaosz végzett a legelőkelőbb helyen a magyar fiúk közül: az U15-ös korosztályban ezüstérmes lett  •  Fotó: Mura László

Az elődöntők után kiderült, hogy a magyar fiatalok három aranymeccsen lesznek érdekeltek, aztán hamarosan az is, hogy mindhárom döntősünknek be kell érnie az ezüstéremmel. A végjátékba egyetlen hazai fiújátékosként bekerült Kizakisz Georgiosz Nikolaosznak – bár az első játszmában három szettlabdája is volt – túl nagy falatnak bizonyult a tunéziaiak legjobbja, Wassim Essid: az észak-afrikai 3:0-ra győzött a korosztályos válogatottban mellőzött szekszárdi reménység ellen. Nem sikerült feltennie az i-re a pontot az U17-es leánymezőnyben Volentics Annának sem az ukrán Veronika Matiuninával szemben (1:3), ráadásul az U19-esek viadalának fináléjában szereplő Balogh Ágnes szintén az ukránok ígéretével szemben maradt alul (0:3). 

A három ezüstön kívül született még nyolc magyar bronz is: Lindner Zétény, Erdélyi Blanka, Fazekas Lizett (mind U13), Szuhanyik Gréta Molnár Kendra (mindkettő U15), Hudák Dorina (U17 és U19), valamint Volentics Anna (U19) jóvoltából. 

A nemzetek pontversenyében a magyar fiatalok nagy fölénnyel végeztek az első helyen. 

A Világfesztivál vasárnapi záróünnepségét – a szerdai megnyitóhoz hasonlóan – a győri Széchenyi téren tartották, ahol Dézsi Csaba András polgármester, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, a sportág nemzetközi szervezetének (ITTF) alelnöke mondott beszédet. A vasárnapi érmesek a színpad előtt állhattak fel a dobogóra, miután a városvezető Szvitacs Alexa paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező páros partnereként a négyszeres világbajnok Jónyer István és a kétszeres vb-aranyérmes Klampár Tibor alkotta kettős ellen váltott néhány labdamenetet. Fellépett a Bronsis együttes, a Győri Balettiskola, a Győri Nemzeti Színház stúdiója, valamint a népszerű énekes, Freddie is.  

Döntők és végeredmények. Egyes számok. Fiúk. U13: Amr Yahia (Egyiptom)–Samuel Kuhl (Németország) 3:0 (6, 8, 10). 1. Amr Yahia, 2. Samuel Kuhl, 3. Parham Mohammad  (Irán) és Linder Zétény. U15: Wassim Essid (Tunézia)–Kizakisz Georgiosz Nikolaosz 3:0 (11, 4, 9). 1. Wassim Essid, 2. Kizakisz Georgiosz Nikolaosz, 3. Juan Gonzalez (Ecuador) Samuel Kuhl (Németország). U17: Nakamura Kowa (Japán)–Hagihara Keishi (Japán) 3:1 (3, 11, -9, 10). 1. Nakamura Kowa, 2. Hagihara Keishi, 3. Sakai Yuhi (Japán) és Shokhrukh Iskandarov (Üzbegisztán). U19: Nakamura Kowa (Japán)– Yoshiyama Ryoichi (Japán) 3:2 (8, -7, 10, -10, 7). 1. Nakamura Kowa, 2. Yoshiyama Ryoichi, 3. Suzuki Hayate (Japán) és Shokhrukh Iskandarov (Üzbegisztán). Leányok. U13: Arujan Kamalova (Üzbegisztán)–Asel Erkebaeva (Üzbegisztán) 3:1 (6, 7,-8, 3). 1. Arujan Kamalova, 2. Asel Erkebaeva, 3. Erdélyi Blanka és Fazekas Lizett. U15: Asel Erkebaeva (Üzbegisztán)– Arujan Kamalova (Üzbegisztán) 3:2 (7, -5, 11, -3, 7). 1. Asel Erkebaeva, 2. Arujan Kamalova, 3. Szuhanyik Gréta és Molnár Kendra. U17: Veronika Matiunina (Ukrajna)–Volentics Anna 3:1 (2, 8, -5, 4). 1. Veronika Matiunina, 2. Volentics Anna, 3. Hudák Dorina és Sogdiana Ibodullaeva (Üzbegisztán). U19: Veronika Matiunina (Ukrajna)–Balogh Ágnes 3:0 (6, 8, 5). 1. Veronika Matiunina, 2. Balogh Ágnes, 3. Volentics Anna és Hudák Dorina. 

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport