Asztalitenisz: taroló japánok, remeklő magyarok a Világfesztiválon

Vágólapra másolva!
2022.06.23. 20:50
Címkék
Az 5. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztivál második napján is csoportmérkőzéseket rendeztek a győri Olimpiai Sportparkban. A japán fiúk hengereltek, de a magyar fiatalokra sem lehetett panasz: jó néhányan az első helyen jutottak fel a főtáblára.

A Világfesztivál csütörtöki versenynapján az öt korosztály összesen 19 versenyszámában már élesedett a küzdelem, hiszen befejeződtek a csoportmérkőzések. Sőt az U11-es lányok mezőnye egészen a negyeddöntőig jutott, s a legjobb nyolc közé hat magyar játékos is bejutott. Közülük is kiemelkedettFazekas Lizettteljesítménye: a korábbi válogatott klasszis,Fazekas Pétermindössze kilenc esztendős kislánya magabiztosan vette az összes akadályt. Mi több, az idősebbek, az U13-asok viadalán felülmúlta a harmadik helyen kiemelt ecuadoriKarolayn Maldonadót, és –Erdélyi Blankához, valamintPétery Johannáhozhasonlóan – csoportelsőként került a verseny következő, már kieséses szakaszába.Fazekas Lizettteljesítménye: a korábbi válogatott klasszis,Fazekas Pétermindössze kilenc esztendős kislánya magabiztosan vette az összes akadályt. Mi több, az idősebbek, az U13-asok viadalán felülmúlta a harmadik helyen kiemelt ecuadoriKarolayn Maldonadót, és –Erdélyi Blankához, valamintPétery Johannáhozhasonlóan – csoportelsőként került a verseny következő, már kieséses szakaszába.

Lindner Zétény hibátlan maradt az U13-asok viadalának első szakaszában Fotó: Mura László
Lindner Zétény hibátlan maradt az U13-asok viadalának első szakaszában Fotó: Mura László

Lindner Zétény hibátlan maradt az U13-asok viadalának első szakaszában  •  Fotó: Mura László

Az U11-es fiúk küzdelmébenVámosi BenjáminésZsigmond Simonugyanezt elmondhatta magáról, ahogyan az U13-asokébanLindner Zétény, Fegyver Zsombor, valamintSzabó Lénárd. Az U15-ös korosztálybanKizakisz Georgiosz Nikolaoszszettveszteség nélkül nyerte meg csoportját, és rajta kívülPoór Balázsis készülhet a főtáblás mérkőzésére.

Ennek az évjáratnak a leányversenyében az elsőként rangsoroltMolnár Kendraváratlanul csak harmadikként végzett négyesében, ugyanakkorBarcsai SophieésPolónyi Nóra(utóbbi játszmát sem veszítve) csoportelső lett.

Az U17-esek mezőnyében Kizakisz ugyanolyan nagyszerű formát mutatott, mint a fiatalabbak között; melletteSzabó Ákos, Fehér HugoésFodor Csaba Artúris remekelt. A lányok sem adták alább: a saját korosztályában botladozó Molnár Kendra ezúttal simán vette az akadályokat, miközbenVolentics Anna, Polónyi Nóra ésHudák Dorinais csoportelsőséget ünnepelhetett. A legidősebbek, vagyis az U19-es viadalánKemecsei Linda,valamint a már említett Volentics és Hudák teljesítményét kell kiemelni a hazai versenyzők produkciói közül.

Hudák Dorina két korosztályban is csoportelsőként végzett Fotó: Mura László
Hudák Dorina két korosztályban is csoportelsőként végzett Fotó: Mura László

Hudák Dorina két korosztályban is csoportelsőként végzett  •  Fotó: Mura László

Ami a csapatversenyeket illeti: csoportelsőként zárt az U11-es fiú A, az U15-ös fiú A és C, valamint a leány A, továbbá az U19-es fiú és leány A együttes is.

Muszáj megemlíteni azt is, hogy a Világfesztivál legrangosabb résztvevőinek tartott japán fiúk jószerével esélyt sem hagytak riválisaiknak, a csoportkörben az egész távol-keleti küldöttség veretlen maradt csütörtökön. És az lenne a meglepetés, ha a folytatásban bárki is megizzasztaná őket…

Az esemény versenyprogramja péntek délelőtt 10 órától folytatódik, valamennyi számban az egyenes kieséses rendszerben zajló főtáblás küzdelmekkel.

A Világfesztivál eredményei megtekinthetőkITT.

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik