Összes hírünk
Kiemelt híreink
Labdarúgás: Roberto Carlos magyar fia is jótékonykodik

A négy és fél éves kora óta Spanyolországban élő Cristofer Roberto da Silva Horváth családjában mára hagyománnyá vált az adományozás. A 14 éves fiú ezúttal a Jónak lenni jó! kampány keretein belül ajánlotta fel különleges futballcipőjét, valamint jómagát közös örömfocira egy kiválasztott autista gyermekkel.

Férfi vízi ob I: Biros, Molnár és Szécsi már a fiainak szurkolhat

Három háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Biros Péter, dr. Molnár Tamás és Szécsi Zoltán tizenéves fiai szinte egyszerre debütáltak a vízilabda ob I-ben. Vajon hogyan élték meg a premiert a büszke apukák?

Kosár: Lukács Norbert debütálása várat magára a felnőttválogatottban

Szlovéniában, az Európa-bajnoki selejtezősorozatban akár bemutatkozhatott volna a felnőtt kosárlabda-válogatottban a 19 éves bedobó, Lukács Norbert, csakhogy erre nem kerülhetett sor, hiszen az Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány vezette magyar csapatnak − pozitív koronavírustesztek miatt − idő előtt el kellett hagynia a ljubljanai buborékot.

Labdarúgás: a nagycsapattal edzett az MTK felépült 14 éves játékosa

Az MTK Budapest 14 éves játékosa a klub felnőttcsapatával edzhetett a napokban, sőt, részt vehetett a Ferencváros elleni találkozóval kapcsolatos taktikai értekezleten is.

Jégkorong: Keresztes Levente is NCAA-ösztöndíjat kapott

A 18 éves utánpótlás-válogatott támadó, Keresztes Levente közösségi oldalán jelentette be, hogy elkötelezte magát az egyik tengerentúli egyetemhez, a Long Island Universityhez.

NB I: több mint ezer percet játszottak az U20-as fiatalok

Az NB I tizenkettedik fordulójában kilenc együttesben tizenhatan összesen 1044 percet töltöttek a pályán a 2000. január 1-jén vagy az után született, magyar fiatalok közül.

Vízilabda: „kitűnő” lányok a női ob I-ben

A női vízilabda ob I őszi szezonjának statisztikáit böngészve, néhány utánpótláskorúakkal kapcsolatos érdekességre is rábukkanhatunk.

Úszás: a fiatalokról is szólhat a jövő heti felnőtt ob

Jövő hét keddtől Kaposváron rendezik a felnőtt úszó országos bajnokságot, összeállításunkból kiderül, kik lehetnek azok a fiatalok, akik a dobogóért küzdhetnek majd.

Vívás: remekeltek a fiatalok a felnőtt Magyar-kupa-fordulókon

Két ezüst- és négy bronzérmet nyertek az utánpótláskorúak egyéniben a felnőtt párbajtőr- és tőrvívók második Magyar-kupa-viadalán. A hétvégén rendezték a junior és kadét kardozók negyedik válogatóversenyét is.

Sportlövészet: a csúcsok sem maradtak el a serdülők ob-ján

A serdülő sportlövők 10 méteres országos bajnokságán olyan versenyző is akadt, aki három aranyérmet vihetett haza a korosztályos rekordokat is hozó viadalról.

Cselgáncs: huszonegy ob-éremmel zárták az évet az MTK sportolói

Öt arany-, négy ezüst- és tizenkét bronzérmet nyertek az MTK Budapest dzsúdósai az idei országos bajnokságokon, egy híján mindet az utánpótláskorúak között. A klub honlapja Kobza Miklós szakosztályvezetővel értékelte az évet.

Kosárlabda: Angyal Barbara egyre jobban teljesít az élvonalban

A Ludovika-FCSM Csata NB I/A bajnokságban szereplő kosárlabdacsapatának 19 éves irányítójával, Angyal Barbarával beszélgettünk az új évadban mutatott egyre magabiztosabb teljesítményének okáról.

Birkózás: nem felejtik el céljaikat a Kőbánya SC leányversenyzői

Noha versenyeket nem nagyon rendeztek az elsőéves kadétkorú, serdülő Európa-bajnok Elekes Enikőnek és Borsos Viktóriának, a Kőbánya SC sportolói cseppet sem vettek vissza az edzésből. Péteri András szakosztályvezetőt kérdeztük a reménységek idei évéről.

Jégkorong: Seregély Mira is az NCAA-ben folytatja a pályafutását

Bejelentették, hogy az Ontario Hockey Academy 17 éves játékosa, Seregély Mira az NCAA-ben, a Maine Egyetemen játszik a következő évadtól.

Országúti kerékpár: Alberto Contador csapatába szerződött Magyar Gergő

A hétszeres Grand Tour-győztes Alberto Contador csapatában, az EOLO-KOMETA Cycling Team U19-esei között folytatja pályafutását a tizenkétszeres korosztályos országos bajnok Magyar Gergő (16).

Asztalitenisz: a tűz hiányzik Tölgyes Dorottyának

Az osztrák Linz AG Froschberg 16 éves asztaliteniszezőjével, Tölgyes Dorottyával beszélgettünk az elmúlt időszak nehézségeiről, emellett szóba került az is, hogyan illeszkedett be az új csapatába.

Női kézi: nemzetközi rutin nélkül várják első Eb-jüket az U16-osok

Hétfőtől csütörtökig Gyálon edzőtáborozott az U16-os leány kézilabda-válogatott. Az együttes szövetségi edzőjét, Bohus Beátát kérdeztük a tapasztalatokról.

Rg: Kocsis Evelin buzogánnyal is döntős a junior Eb-n

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

Kosárlabda: Pfeiffer Virág egyre kevesebb hibát vét az élvonalban

A mindössze 16 éves kosárlabdázó, Pfeiffer Virág az évadban négyszer kezdőként lépett pályára a bajnoki címre aspiráns Sopron Basket csapatában; az első osztályban tapasztaltakról kérdeztük.

Röplabda: Garrett az olimpián mutatná meg, amit a Dunaferrben tanul

A Dunaferr SE férfi röplabdacsapatának 19 éves ausztrál ütőjátékosa, Ethan Garrett tanulni jött Magyarországra, és az olimpiára vágyik.

Öttusa: Gáll András másik sportágba járt az érmekért az idén

A Trion SC Mol Alapítvány által támogatott 17 éves öttusázójának, Gáll Andrásnak a világversenyek hiányoztak a legjobban az idei évből, amelyben négyszer is dobogóra állt, de egyszer sem a sportágában.

Rg: Kocsis Evelin két szerrel is döntős a kijevi junior Eb-n

Az MTK Budapest versenyzője, Kocsis Evelin labdával és kötéllel is bekerült a kijevi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság nyolcas fináléjába.

Súlyemelés: Szalai Lili két év alatt 43 magyar csúcsot döntött

Tavaly összesen harmincegyszer, míg az idén tizenkét alkalommal döntött korosztályos magyar csúcsot az Oroszlányi VSK 16 éves súlyemelője, Szalai Lili, aki a hét végén rendezett országos bajnokságon pályafutása második aranyérmét szerezte a felnőttek között; ezúttal a 71 kilogrammosok mezőnyében.

Jégkorong: Papp Kristóf megszerezte az első magyar pontot az NCAA-ben

Pazar szezonnal búcsúzott a USHL-től, bekerült az amerikai egyetemi ligába, sikeresen debütált a felnőttválogatottban – röviden így lehet összefoglalni a 19 esztendős Papp Kristóf 2020-as évét; a részleteket ő mondja el.

Labdarúgás: egy álma már valóra vált Mezei Szabolcsnak

Az NB I 2020/21-es évadában eddig az MTK Budapest középpályása, a 20 éves Mezei Szabolcs töltötte a legtöbb időt a pályán a 2000. január 1-jén vagy az után született magyar fiatalok közül.

Cselgáncs: Vég Zsombor nem elégedetlen az elmúlt hónap eseményeivel

Egy hónap alatt négy világversenyen egy ezüstérmet nyert a 100 kilogrammosok között a 19 éves cselgáncsozó, Vég Zsombor, aki noha nem elégedetlen az elmúlt hetekben történtekkel, beismeri, néhány viadal jobban is sikerülhetett volna.

Úszás: Kós Hubert a felnőtt ob-n már hivatalos A-szintre készül

A novemberi korosztályos ob-n kiválóan szerepeltek az UTE úszói, decemberben a felnőttek között tovább javulnának, miközben edzőjük, Magyarovits Zoltán pedig fél szemmel már a jövő évi eseményeket lesi.

Rg: három magyar versenyzővel rajtol csütörtökön a kijevi junior Eb

Gyulai Blanka, Kocsis Evelin és Krasznay Blanka képviseli a magyar színeket a ritmikus gimnasztikázók csütörtökön kezdődő kijevi junior Európa-bajnokságán.

Kosár: öt- és kétmeccses csapat is akad a fiú kadétbajnokságban

Meglehetősen ingadozó, melyik csapat, hányszor lépett pályára a fiú kadét kosárlabda-bajnokság alapszakaszában; a legkevesebb mérkőzést játszó együttesek két párharcot, a legtöbbet szereplő alakulatok pedig öt meccset tudhatnak maguk mögött.

Utánpótlás-nevelés: egyedül nem megy?

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) megalapításával új korszak kezdődött a sportágban. A kezdeményezésből kiindulva utánajártunk, tervezik-e más egyéni sportágakban is hasonló utánpótlás-nevelő központok létrehozását.

Vízilabda: Vigvári Vincének nem volt ellenszere az ifik között

Az UVSE 17 éves vízilabdázója, Vigvári Vince két meccsen tizennyolc góllal segítette nehéz helyzetben lévő csapatát az ifjúsági bajnokságban.

Tőrvívás: három válogatóversenyen vannak túl a fiatalok

Száznegyvennégy tőrvívó lépett pástra a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a hét végén rendezett harmadik junior és kadét Magyar−kupa-fordulón.

Labdarúgás: nem az U20-asokról szólt a hétvége az NB I-ben

Az NB I tizenegyedik fordulójában, hat együttesben tizenegyen összesen 576 percet töltöttek a pályán a 2000. január 1-jén vagy az után született, magyar fiatalok közül.

Öttusa: megtartották az első válogatót az U17-es vb-re

A lányok között Haraszin Linda, a fiúk mezőnyében Tamás Botond győzelmével zárult az U17-es öttusázók székesfehérvári válogatóversenye.

Súlyemelés: ifjú bajnokokat is avattak a felnőtt ob-n

A jövő is jelen volt a múlt hétvégi súlyemelő ob-n: a húszon inneniek közül sokan dobogóra álltak, nyolcan pedig egyenesen felnőtt magyar bajnokként távozhattak az idei hazai csúcsvetélkedőnek otthont adó tatai edzőtáborból.

Cselgáncs: Gőz Rolandnak hiányoznak a nemzetközi edzőtáborok

Felemásan sikerült az MTK Budapest 21 éves cselgáncsozójának, Gőz Rolandnak (90 kg) az őszi szezonja; noha sérülés és egyéb elfoglaltság hátráltatta a felkészülését, a harmadik helyen zárta a poreci U23-as Európa-bajnokságot.

Labdarúgás: Hidi M Sándor eddig egy percet sem hagyott ki a szezonból

Az első tizenhét fordulóban az összes meccset végigjátszotta az NB II-es Vasas FC 19 éves, korosztályos válogatott középpályása, Hidi M Sándor, aki büszkén viseli a piros-kékek mezét és majdnem minden szituációból tanul az egyes mérkőzések után.

Atlétika: Mohai Regina mindent megtesz a töretlen fejlődéséért

Az idei ifjúsági országos atlétikai bajnokságon négy aranyérmet szerző, és a 400 méteres gátfutás U18-as világranglistájának hatodik helyét kibérlő Mohai Regina elégedetten értékelte az évét.

Birkózás: a kötöttfogású Vitek Dáriusz az idén még nem versenyzett

Vitek Dáriusszal, a Budapesti Honvéd 21 éves junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes kötöttfogású birkózójával beszélgettünk az elmúlt hónapok nehézségeiről.

Labdarúgás: az FTC nyerte az U16-os rangadót

Papíron már tíz forduló lement és egy maradt hátra az őszi szezonból a három kiemelt korosztályos bajnokságban; U19-ben és U16-ban a Vasas Kubala Akadémia vezet, de hibátlanul már csak a Honvéd-MFA U17-esei állnak a tabella élén.

Kosár: Somogyi Ádámot lelkileg is megviseli a koronavírus

Az osztrákok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre készülhetett volna a DEAC húszéves kosárlabdázója, Somogyi Ádám, ám a koronavírus közbeszólt, elkapta a fertőzést.

Úszás: Magda Boldizsár a serdülő ob egyik legjobbja

Négy aranyérmet nyert a múlt heti serdülő országos bajnokságon a gyöngyösi Parafa Úszó Klub 15 éves versenyzője, Magda Boldizsár. Őt és edzőjét kérdeztük.

Vívás: a tőröző Szemes Gergőnek meggyűlik a baja az online oktatással

Szemes Gergővel, az FTC 17 éves kadét Európa-bajnok tőrvívójával beszélgettünk az új évad és az online oktatás nehézségeiről is.

Kézilabda: már nem mindig csak mellékszereplők a gyöngyösi fiatalok

Az NB I mellett az EHF Európa Ligában is szerephez jutottak a mostani idényben a B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapatának utánpótláskorú játékosai. A vezetőedzővel, Konkoly Csabával beszélgettünk.

Kosárlabda: átlagban eddig öt meccset játszottak a junior fiúk

Ha nem is zökkenőmentesen, de zajlik a fiú junior kosárlabda-bajnokság alapszakasza, amelyben három mérkőzést rendeztek az elmúlt napokban; a csapatok átlagban öt párharcon vannak túl.

ELŐFIZETÉS
digitális lap
Nyomtatott lap
38445