Vizes-vb: Takács K. a 8. idővel középdöntős 50 m gyorson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.02. 10:22
Holtversenyben a nyolcadik idővel jutott be a középdöntőbe Takács Krisztián 50 m gyorson a Barcelonában zajló vizes-világbajnokságon.  

A Sanghajban vb-6. magyar úszó a 11., utolsó selejtezőben a hetes pályán úszott, és 22.01 mp-es eredménnyel kvalifikálta magát, ennyit úszott a londoni olimpia középdöntőjében is, amely aztán nem ért számára finálét. A magyar úszó futamában különben a harmadik helyen végzett, holtversenyben a brazil Marcelo Chierighinivel.

„Századra ugyanazt úsztam, mint tavaly, Londonban, de azt délután, ezt meg délelőtt. Ezért bizakodom. Jól éreztem magam, jól esett az úszás” – értékelte teljesítményét Takács Krisztián.

Takács Krisztián egyelőre továbbjutott ugyan, de bízzunk benne, hogy a már sok szétúszást megélő, és több világversenyen végül kilencedikként záró úszó ezennel le is tudta ezt a peches határt a barcelonai világbajnokságon.

A legjobb idővel különben a futamot megnyerő olimpiai bajnok, a francia Florent Manaudou jutott tovább (21.71) a mezőnyből a középdöntőbe, őt a világcsúcstartó, vb-címvédő brazil César Cielo Filho (21.76) követte, úgy a futamban, mint az időeredményt tekintve. A 16. helyen a román Norbert Trandafir kvalifikálta magát 22.25-tel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik