Vizes Eb: hatodik helyen zárt a magyar műugró vegyescsapat

Vágólapra másolva!
2021.05.10. 20:58
A 6. helyen végeztek a magyar műugrók a vegyes csapatversenyben a budapesti Európa-bajnokság hétfői nyitó napján..

A legkomplexebb és az egyik leglátványosabb versenyszámmal kezdődött meg hétfő este a műugrók versengése a Duna Arénában. A vegyescsapat-viadalon 2-4 tagú együttesek mutattak be hat ugrást 3, illetve 10 méterről, a sorozatokban egyéni és szinkrongyakorlatok egyaránt szerepeltek.

A mieinknél a magyar válogatott legrutinosabb tagja, a 26 éves Bóta Botond egy 3 méterről remekül kivitelezett előre kettő és fél szaltó csavarral adta meg az alaphangot a viadalhoz, amelyen az egyaránt 2004-es születésű Kun Patríciával (Lunda SE) és Szabó-Seri Lillával (RLSE) végül a 6. helyen zárt a héttagú mezőnyben.

„A cél az volt, hogy minél több számban induljanak a versenyzőink, a csapatversenyt bemelegítésnek szántuk az egyéni viadalok előtt, ami jól sikerült, határozott mozgásokat láthattunk a mieinktől – értékelt Ligárt Balázs szakmai vezető. – Botond volt a jolly jokerünk a négy ugrással, nélküle ebben a számban nem tudtunk volna versenyezni. Szépen helytállt mellette a két fiatal, Lilla az első tétversenyén nagyon szép kézállást mutatott be a toronyban, Patrícia pedig Botival szinkronban mutatkozott be jól.”

A „nagyok” versenyében az oroszok szoros csatában nyertek az olaszok előtt.

ÚSZÁS
VIZES EB (BUDAPEST, DUNA ARÉNA)

MŰUGRÁS
VEGYES CSAPATVERSENY
1. Oroszország (Krisztina Iljinih, Jevgenyij Kuznyecov, Jekatyerina Beljajeva, Viktor Minibajev) 431.80 pont
2. Olaszország 428
3. Németország 421

6. Magyarország (Szabó-Seri Lilla, Bóta Botond, Kun Patrícia) 258

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik