Verrasztó Dávid a 400 vegyes megnyerése után (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Jobb, ha nem szólalok meg!” – mondta Verrasztó Dávid, és edzőjéhez, Molnár Ákoshoz irányított minket. Belőle viszont dőlt a szó – láthatóan hatalmas feszültség dolgozott és dolgozik benne is. Hogy Verrasztó Dávidban is, azt a döntőt követő néhány perc világosan megmutatta…

„Dávidban elég sok feszültség gyülemlett fel az elmúlt években, és bennem is – nyilatkozta Molnár Ákos. – Nem akart megszólalni a finálé kapcsán, pedig jó időt úszott, ráadásul jó versenyt nyert meg. De jobbat szeretett volna. Az indulatokat viszont más okozza: három éve nem jutunk el edzőtáborba, hiába adjuk le az igényeinket és kéréseinket időben. Évek óta hátrányból indulunk, hiába vannak eredményeink, olyanok kapnak lehetőséget, akiknek nincsenek. Számukra igen, számunkra nincsenek biztosítva a megfelelő körülmények. Ez eddig csak kettőnket érintett, mostanra viszont már egy csapat dolgozik az FTC-ben, ők pedig azt látják a közösségi médiában, hogy olyanok pózolnak a meleg égövi edzőtáborban készített fotókon, akiknek közel sincs annyi és olyan eredményük, mint nekik. Dávid és Szilágyi Liliána is bizonyított ezen az ob-n, világklasszis versenyzőkkel küzdöttek meg a csapatba kerülésért – sikerrel. Jó kapcsolatot ápolunk a szövetség elnökével, a kapitánnyal is, innentől tudom, hogy egyfajta összeesküvés-elméletnek tűnik a mondandóm, de hadd ne mondjak egyelőre mást.”

Mindezek után természetesen megkérdeztük Wladár Sándort, a Magyar Úszószövetség elnökét is, aki szombatra ígért választ.