Úszó Eb: Úgy éreztem, az érzelmek csak gyengítenek, de ma ezzel nyertem – Hosszú

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.08. 19:38
null
Hosszú Katinka ma másképp állt oda versenyezni, mint az elmúlt öt évben bármikor (Fotó: Kovács Anikó)
Mint arról beszámoltunk, a címvédő Hosszú Katinka nyerte meg a 200 méteres vegyes úszást a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokság utolsó előtti napján. A döntő után így értékelte a történteket a háromszoros olimpiai bajnok úszó.

„Ez az úszás a szívem legmélyéről jött. Meg kellett nyernem ezt a versenyt, és hihetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült. Önmagában kihívás volt eljönni erre az Európa-bajnokságra és versenyezni, úgyhogy most elégedett vagyok. Ismét bebizonyosodott, hogy amikor versenyezni kell, akkor nagyon oda tudom tenni magam. Sosem éreztem olyan motiváltnak magam, mint most, úgyhogy kőkeményen fogok dolgozni a következő években, és kizárólag az úszásra fogok koncentrálni” – idézi a Magyar Úszószövetség Facebook-oldala Hosszú Katinkát.

Az M4 Sport kamerája előtt így értékelt Hosszú Katinka:

„Ma teljesen másképp álltam oda versenyezni, mint az elmúlt öt évben bármikor. Majdnem robotként versenyeztem már, és tudtam pontosan, hogy mikor és mit, milyen részidőt szeretnék. Ma délután csak küzdöttem… Ez tiszta küzdés volt, a szívem húzott be az utolsó pár méteren. Nagyon, nagyon örülök ennek a győzelemnek.”

„Az elmúlt években úgy éreztem, hogy az érzelmek csak gyengítenek, és befolyásolják a teljesítményemet. Viszont ma délután az érzelmeimmel nyertem. Robotként biztosan nem tudtam volna, mert a testem nem állt készen egy ilyen döntőre. Nagyon örülök, hogy ebből az évből is volt mit tanulnom. Bármilyen körülmények vannak, én fel tudok állni a rajtkőre, és tudok küzdeni. Úgy gondolom, hogy ezt viszem majd magammal a következő két évre, és Tokióba is!”

További részletekről ide kattintva olvashatnak a szerda délutáni úszóprogramról.

ÚSZÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, GLASGOW
6. VERSENYNAP
NŐI 200 M VEGYES
1. Hosszú Katinka (Magyarország) 2:10.17

2. Ilaria Cusinato (Olaszország) 2:10.25
3. Maria Ugolkova (Svájc) 2:10.83
...
8. Jakabos Zsuzsanna (Magyarország) 2:13.37

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik