Úszó Eb: Jobb formában vagyok, mint valaha – Olasz

Vágólapra másolva!
2021.05.06. 18:52
null
Olasz Anna úgy érzi, élete legjobb formájában van (Fotó: Tumbász Hédi)
Az úszó Olasz Anna saját bevallása szerint jobb formában várja a hétfőn rajtoló hazai rendezésű Európa-bajnokságot és az azt követő olimpiai kvalifikációs viadalt, mint valaha.

 

A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó az M1 aktuális csatornának csütörtökön elmondta, eredményes törökországi edzőtáboron van túl, ahol medencében és nyílt vízben egyformán sok és hasznos munkát végzett. Ráadásul a hazai Eb-n – amelyről a 2017-es magyarországi világbajnokság, élete legszebb versenye jut eszébe – közel két év után szállhat ismét vízbe nagy nemzetközi viadalon.

Mint mondta, a március végi országos bajnokságon mutatott formája megfelel a készülés akkori szakaszának, egy jó lépcsőfok volt a csúcsforma felé.

Kitért a május végére tervezett olimpiai kvalifikációs verseny halasztására és helyszínváltoztatására: az eredetileg Fukuokába tervezett május végi időpont helyett Setúbalban kerül sor a viadalra június közepén.

A portugáliai helyszínt jól ismeri, jó emlékek fűzik oda, a halasztás nyomán pedig az Eb nem csupán egy felkészülési viadal lesz a számára. Visszatekintve úgy fogalmazott: kihozta a maximumot a pandémia nyomán befolyásolt tavalyi évből.

„Sőt, szerintem azon kevesek közé tartozom, akiknek ez jót tett” – vélekedett. Rámutatott: azt megelőzően régóta nem volt hosszabb pihenője, erre viszont rá volt kényszerítve az elmúlt esztendőben az uszodák tavaszi bezárása, majd az őszi koronavírus-fertőzése miatt.

„Ezután újult erővel vágtam neki a felkészülésnek, jobb formában vagyok, mint valaha. A hazai rendezésű Eb-re pedig az ember úgy megy oda, hogy érmet szeretne nyerni” – szögezte le. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a minimum elvárás az, hogy az edzőjével eltervezett taktikát végre tudja hajtani, és a kontinensviadal jó bemelegítés és gyakorlás legyen a válogatóra, amelyet szeretne megnyerni és kvalifikálni az olimpiára.

Mivel a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon a nőknél nem került magyar a legjobb tíz közé, így az olimpiai kvalifikációs viadalon ketten indulhatnak majd és közülük egy szerezhet kvótát. Ehhez a legjobb kilencben kell végezni, vagy utána a legjobb európainak kell lenni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik