Úszó Eb: Hungler Szabina 16. a szinkronúszók egyéni szabadprogramjában

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 13:06
null
Hungler Szabina 16. a szinkronúszók egyéni szabadprogramjában (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Hungler Szabina Mercédesz a 16. helyen végzett a szinkronúszók egyéni szabadprogramjának selejtezőjében csütörtökön, a római Európa-bajnokságon – írja az MTI.


A 21 éves magyar versenyző a Gladiátor című Oscar-díjas film egyik betétdalára mutatta be gyakorlatát, melyet a bírók 74.2667 ponttal jutalmaztak.

Árkovics Petra szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, értetlenül állnak a pontszám előtt, ugyanis a hazai rendezésű világbajnokságon – ahol Hungler a 17. helyen zárt – 75.8667 pontot kapott ugyanerre a kűrre, melyet véleménye szerint ezúttal jobban is hajtott végre. A kivitelezésre most magasabb értéket is kapott, viszont a művészi hatást a vártnál sokkal rosszabbra értékelték a bírók.

A 12-es döntőbe a legmagasabb pontszámmal (94.0000) az ukrán Marta Fedina jutott.

Az egyéni szabadprogramban a versenyzőknek két és fél percük (plusz-mínusz 15 másodperc a zene függvényében) van arra, hogy minél kreatívabb gyakorlatot mutassanak be, a lehető legtöbb elemmel. A bírák ezt követően a művészi benyomás, a végrehajtás, illetve a nehézség alapján pontozzák a kűrt. Más „rokon sportágakkal” ellentétben itt nem egy előre meghatározott nehézségi szintű gyakorlatot mutatnak be a versenyzők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik