Szabó Szebasztián a hetekben átesett a koronavírus-fertőzésen (Fotó: Árvai Károly)

Szabó nem verte nagy dobra, hogy az Eb után Hosszú Katinkához és Milák Kristófhoz hasonlóan ő is megfertőződött, de a tíznapos otthoni bezárkózásnak így is alá kellett vetnie magát.

„Az Eb után elvégzett teszt mutatott ki pozitív eredményt nálam, a koronavírusos betegségből viszont szerencsére csak annyit éreztem, hogy a szokásosnál kicsit gyorsabban fáradok el, az orrom pedig rendesen bedugult. Bosszankodtam a kényszerszünet miatt, noha az is igaz, hogy a nagy hajtás után rám fért már a pihenő. Miután kiszabadultam a karanténból, Budapestre mentem, ahol a vizsgálatomat követően visszakaptam a sportorvosi engedélyemet” – idézi az SzPress Hírszolgálat a Győri Úszó SE versenyzőjét, aki a hét végén már versenyezhet.

„Eindhovenben, az ISL Nemzetközi Úszóliga playoffversenyén újra rajthoz állok – folytatta a római székhelyű Aqua Centurions nemzetközi csapatot erősítő Szabó.A kényszerszünet után az edzettségemet nem nevezhetem kifogástalannak, de azt gondolom, hogy a sprintszámokban most is fel tudok villantani valamit a legjobb tudásomból. Menet közben tapasztalom majd, hogy hol a terhelési határ, nem lenne okos túl sokat vállalni.”  

Szabó természetesen ott lesz december közepén az abu-dzabi rövid pályás világbajnokságon is, s arra a három számra összpontosít, amelyben Kazanyban kontinensbajnok lett.