200 m vegyesen Hosszú Katinka végzett az élen (Fotó: AFP – archív)

 

Végre verseny!

A Golden Tour-sorozat első állomásának első napja után leginkább így összegezhetünk, még akkor is, ha nincs abban egy fikarcnyi meglepetés, hogy semmiféle eget rengető eredmény nem született Nizzában pénteken.

A viadalnak nyolc magyar (hat férfi- és két női versenyző) vágott nekik, ők voltak azok, akik vállalták a koronavírus-járvány kapcsán már-már természetessé váló buborékrendszert: a mieink csütörtökön érkeztek meg Nizzába, ahol a repülőtérről busz vitte őket a szállásra – a teszt után mindannyian a szobájukban várták meg annak eredményét.

Szerencsére mindenkinél mindent rendben találtak, így aztán pénteken a nyolc magyar rajtkőre állhatott.

Tényleg hosszú-hosszú idő után.

Hosszú Katinka két számot vállalt a nizzai verseny nyitó napján: 100 pillangón és 200 vegyesen mérte fel, hol is tart.

Hogy előbbi távon a negyedik, utóbbin meg az első lett, valójában nem jelent semmit, időeredményei már annál inkább árulkodóak, bár a hosszú kihagyás, no meg az év eleje miatt a harmatos időkből sem kell messzemenő következtetést levonni.

A fiatal Zombori Gábor 3:50-es ideje 400 gyorson viszont kifejezetten jónak mondható a felkészülés ezen szakaszában, ráadásul mindössze 9 század hiányzott ahhoz, hogy az eredménye 3:49-cel kezdődjön. Ugyanebben a számban Milák Kristóf is ott volt a medencében: Selmeci Attila tanítványa valamivel több mint két és fél másodperccel maradt el egyéni csúcsától (3:48.08), ez pedig azt mondatja velünk, hogy a világbajnok kezd magára találni...

Egy éve itt, Nizzában volt az utolsó verseny, mielőtt elhalasztották az olimpiát...Most itt van az első verseny...

Közzétette: Katinka Hosszu – 2021. február 5., péntek

 

GOLDEN TOUR-SOROZAT, 1. ÁLLOMÁS, NIZZA

Magyar érdekeltségű eredmények. Férfiak. 400 m gyors: 1. Zombori Gábor 3:50.09, ...3. Milák Kristóf 3:50.71. 400 m vegyes: 1. Jeremy Desplanches (francia) 4:15.26, ...3. Bernek Péter 4:19.33. Nők. 100 m pillangó: 1. Anna Ntountounaki (görög) 57.86, ...4. Hosszú Katinka 1:01.44. 200 m vegyes: 1. Hosszú 2:13.83