Úszás: orvosok, tanárok és zenészek a vk betétfutamában

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2021.10.07. 21:16
A rövid pályás úszó-vk-sorozat budapesti állomásán az első nap végén a koronavírus-járvány idején szolgálatot teljesítők és a zenészek mérték össze erejüket egy váltóversenyen.
Wladár Sándor és Merkely Béla (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
Wladár Sándor és Merkely Béla (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Akárcsak a korábbi budapesti világkupaversenyeken, az idein is készültek különleges betétfutamokkal a szervezők.

Emlékezhetünk: 2018-ban, Eric „Az Angolna” Moussambani a magyar szárazföldi sportolók krémjével meccselt (a gátfutó Baji Balázs nyerte a futamot), aztán 2019-ben ismert zenészek és színészek kétfős váltói vetekedtek (és végül a Rátóti Zoltán, Leblanc Gergely duó diadalmaskodott).

Az idei betétfutam, amelyre csütörtökön a vk-viadal programja után került sor, reflektált arra, ami miatt egy év kimaradt a világkupa-sorozat történelmében: a világjárvány leküzdésében, az élet normalizálásában elévülhetetlen szerepet játszó frontvonalban dolgozók vették birtokba a Duna Aréna medencéjét egy váltóverseny erejéig.

Az orvosokból, nővérekből, rendvédelmi dolgozókból és tanárokból álló staféták mellett három, ismert zenészeket felvonultató kvartett ugrott vízbe a Duna Arénában – az egyik „orvosváltóban” pedig ott tempózott Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is, aki egykoron versenyszerűen úszott, s még az elmúlt időszakban is amatőr szinten vízilabdázott.

A győzelmet az egyik zenészcsapat szerezte meg, de ezúttal nem is ez volt a lényeg, sokkal inkább az, hogy a Magyar Úszószövetség, így a magyar úszósport ezzel a futammal fejezte ki háláját, s mondott köszönetet a szolgálatot teljesítőknek.

„Örültem, hogy csak huszonöt métert kellett úsznom, s nem ötvenet, vagy éppen négyszázat – viccelődött Merkely Béla a futam végén, aztán persze komolyra fordította a mondandóját: – Mindennap érezzük a köszönetet és a hálát. Valóban sokat tettünk a kollégáimmal annak érdekében, hogy a sportolók a járvány idején is edzeni és versenyezni tudjanak. A versenyekre szükség van, hiszen pusztán edzéssel nem lehet fenntartani a sportolóban a tüzet, a motivációt. Ez a világkupaverseny a huszadik buborékos eseményünk, ezek zömében vizes rendezvények voltak, amelynek hátterét azok a kollégáim biztosították, akik csütörtökön este a Duna Arénában versenyeztek – fontosnak tartottam ugyanis, hogy ők legyenek itt velem, ezért nem a Semmelweis Egyetem úszócsapatát hoztuk el a viadalra. Mind a tizenketten boldogan jöttünk, és boldogok vagyunk, hogy itt lehettünk. A Magyar Úszószövetséget illeti a köszönet, számunkra örök élmény marad ez a verseny.”

Merkely Béla rajtol (Fotó: Tumbász Hédi)
Merkely Béla rajtol (Fotó: Tumbász Hédi)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik