Úszás: Németh Nándor magyar rekordot úszott 100 gyorson

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2020.12.10. 18:22
null
Németh Nándor (Fotó: Tumbász Hédi – archív)
Megszületett az első országos csúcs a kaposvári országos bajnokságon: Németh Nándor két századdal írta felül saját rekordját 100 méter gyorson csütörtök kora este.

 

Sok mindenre számítottunk ezen az országos bajnokságon, ám a járvány miatti leállás és a versenyszezon kimaradása miatt magyar csúcsra nem annyira, erre jött Németh Nándor, és csütörtökön a száz gyors utolsó előfutamában dobott egy nagyot.

„Szép volt, Nándi!” – hangzott a lelátóról (edzőktől, versenyzőtársaktól) a dicséret, és valóban: a BVSC-Zugló sprintere 48.08 alatt „tudta le” a távot, éppen két századdal gyorsabban, mint a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon.

„Ha két századonként megyek lefelé, kell még egy kis idő, hogy negyvennyolc másodpercen belülre kerüljek – mondta a remek országos csúcs után Németh Nándor. – A rekordra készültem, csak éppen szerettem volna, ha negyvenhéttel kezdődik az időm. Nagyon bekezdtem, ezt éreztem is, az utolsó tíz méter már nagyon nem esett jól... Hiába volt néhány hetes leállás, utána dolgoztam végig, készültem erre az országos bajnokságra, így legalább megerősítettem a helyemet a tokiói csapatban. A márciusi magyar bajnokságon ennél még jobb időt szeretnék.”

Németh Nándor korábban már teljesítette az olimpiai A-szintet száz méter gyorson, mellette ez – egyelőre – Szabó Szebasztiánnak sikerült a mieink közül.

Szabó-Feltóthy Eszter (Vasas SC) is olimpiai A-szintet úszott 200 háton (2:09.78) – ebben a számban Hosszú Katinka (IronSwim) és Burián Katalin (BVSC-Zugló) már rendelkezik A-szinttel, mindkettejüknek jobb ideje van, mint Szabó-Feltóthynak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik