Milák Kristóf magabiztos (Fotó: Tumbász Hédi)

 

 
Úszás: A borzalmas utolsó ötven mutatja, hogy van még bennem – Milák

„Igazából nekem akkor van jó kedvem, hogy ha jól tudok teljesíteni. És ez igaz a versenyre és az edzésre is. Szerintem már nekem is kellett fejben egy olyan versenyzés, ahol kiadom magamból, amim van, és tényleg, ezeket az időket azért úszom, hogy magamat megnyugtassam, meg a körülöttem lévőket, és akkor ezzel mindenki jól jár" – nyilatkozta az ob-n mutatott remekléséről a Digi Sport híradójának, a Sport 24-nek Milák Kristóf.

Milák legközelebb a májusi Európa-bajnokságon áll rajthoz, amelyen a tervek szerint nyolc egyéni és két váltószámban méretteti meg magát. De úgy néz ki, ezt a döntést még ő sem igazán gondolta át. „Vagy nagyon buta voltam, vagy nagyon bátor, hogy bevállaltam ennyi számot, de nem vagyok az a nagyon félős ember. Kíváncsi vagyok, hogy amit eddig gyakoroltam itthon egy ob-n, azt most európai szinten mennyire tudom teljesíteni, mennyire fogom kibírni" – jegyezte meg a Budapesti Honvéd kiválósága.

Az Eb után pedig jöhet az olimpia, ahol az úszó már csak a fő számaira összpontosít majd. „Az olimpián csak kevesebb számban fog indulni, hiszen nem érdemes kockáztatni. Ott minden rajthoz állás vérre megy" – fogalmazott Selmeci Attila, az úszó edzője.

Milák Kristóf önbizalmával pedig semmi gond nincsen, bár ez nem meglepő, hiszen ő a 200 pillangó világbajnoka és világcsúcstartója. „A kettő pille, mondhatni, zsebben van – jelentette ki magabiztosan arra a kérdésre, hogy mire számít az olimpián. – Ami a nagyobb kihívás lesz, az nem a 200, hanem a 100 pille egyértelműen, ott még van mit bepótolnom, függetlenül attól, hogy most 50.47-et sikerült úsznom."

Milák jelenleg a Duna Arénában edz, majd április közepétől Tenerifén folytatja a felkészülést. A budapesti úszó Európa-bajnokság május 10-én kezdődik.