A tréner a Japánban zajló, háromhetes edzőtábor közben nyilatkozott a tervekről csütörtökön az M4 Sport csatornán.

 
Milák Kristóf: Eddig semmiféle okot sem adtam rá, hogy bárki is féltsen 

„Idáig jobbára a kétszáz pillangóra koncentráltunk, mert ebben Kristóf világranglista-vezető, és az aranyéremért jön majd Tokióba is. Ugyanakkor fejben fárasztó, ha csak egy úszásnemben érdekelt valaki, így szóba került a kétszáz és négyszáz gyors is, ami mostanában nagyobb hangsúlyt kap az edzéseken. Ha az eredmények indokolják, akkor gyorson is elindulhat az olimpián” – jelentette ki a szakember, hozzátéve ugyanakkor, hogy a 200 pillangó aranyát biztosan nem fogják megkockáztatni egy 400 gyors döntőért.

Selmeci Attila kifejtette, nagy előny Korijamában készülni, mert hozzá lehet szokni a kultúrához, az éghajlathoz és az étkezéshez is. A csapathoz nemrég csatlakozott a japán Szakaj Maszato, aki ezüstérmes lett 200 pillangón a riói olimpián.

„Szeptemberben vállműtéten esett át, és edzője szólt, hogy mivel jelenleg nincs edzőpartnere, beállna közénk. Ez nagy megtiszteltetés, Maszato példamutatóan szorgalmas, és sokat lehet tőle tanulni” – mondta a tréner.

A 19 éves Milák Kristóf júliusban 200 pillangón a kvangdzsui világbajnokságon 1:50.73 perces idővel megdöntötte Michael Phelps 2009-es világcsúcsát.