Úszás: megvan, mennyit fizet a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi – sajtóhír

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.07.31. 15:53
null
Kenderesi Tamás 750 ezer forintos bírságot fizethetett (Fotó: Szabó Miklós)
Hárommillió von (won), mintegy 750 ezer forint lehet a kvangdzsui vizes világbajnokság után szexuális zaklatással megvádolt Kenderesi Tamásra kiszabott bírság – írja a Yonhap hírügynökség.

 

Vasárnap, még a New York Times virtuális hasábjain megjelent cikkre hivatkozva számoltunk be róla, egy dél-koreai szórakozóhelyen történtek miatt, szexuális zaklatás vádjával, rendőrt hívtak Kenderesi Tamás, olimpiai bronzérmes úszóra, akit előbb őrizetbe vettek, majd néhány órával később ki is engedtek a helyi hatóságok – azzal, hogy a következő tíz napban nem hagyhatja el az országot.

Kenderesi még aznap, közleményben utasította vissza a vádakat, ugyanakkor elismerte, tehetett olyan meggondolatlan mozdulatot, amely félreértésre adott okot, ezért elnézést kér.

Sós Csaba, a válogatott szövetségi kapitánya a hét elején arról adott tájékoztatást, Kenderesi ügye megoldódni látszik, és már most csütörtökön hazatérhet. A Nemzeti Sport helyi forrásokra hivatkozva már ekkor jelezte, jó eséllyel pénzbírság és/vagy írásbeli figyelmeztetés lesz az ügyészség által kiszabott büntetés.

A történtekről Dél-Koreában elsőként hírt adó Yonhap hírügynökség szerint hárommillió vont, mintegy 750 ezer forintot kellett kifizetnie a magyar sportolónak. Az ügyészség legalábbis ekkora bírság kiszabását kérte Kenderesire.

Idehaza viszont lehet még folytatása a történteknek: Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke a Borsnak elmondta, biztosan a fegyelmi bizottság elé állítja Kenderesit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik