Úszás: Kós Hubert olimpiai A-szintet úszott 200 vegyesen az ob-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2020.12.09. 19:03
null
Kós Hubert olimpiai A-szintet úszott 200 vegyesen az ob-n (Fotó Derencsényi István)
Ahogy az várható volt, az UTE fiatal tehetsége szerdán nagyot dobott: Kós Hubert olimpiai A-szintet úszott 200 vegyesen.

 

Valójában már a júliusi Négy nemzet viadalon berúgta az ajtót Magyarovits Zoltán 17 éves tanítványa, akkor 1:59.06-os idővel győzött 200 méter vegyesen, ám az nem FINA-akkreditált viadal volt, vagyis a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség nem hitelesíthette ezt az eredményt. A szerdán délután úszottat viszont már tudja, ez meg azt jelenti, hogy Kós Hubert beverekedte magát a tokiói csapatba!

Kétszáz vegyesen 1:58.31-es időt úszott az Újpesti TE sportolója a kaposvári országos bajnokságon a szerdai délutáni előfutamok során, és így előzött a rangsorban, jelenleg Cseh László mögött a második a magyar ranglistán.

„Az a cél, hogy kijussak az olimpiára nyilatkozta nyáron Kós. Eddig maga az olimpia is vad álom volt egyesek szerint – szerencsére eljutottam odáig, hogy már elérhető közelségbe került az indulás. Magamban persze ennél vadabb álmokat is megfogalmazok… De a földön kell maradni, és dolgozni kell. Ha nem tesszük bele a munkát, nincs fejlődés, és felesleges is ezt csinálni.”

A korábbi nyilatkozatot azért idéztük itt újra, mert Kós Hubert nem volt elégedett a szerda délutáni időeredményével, azt mondta, a csütörtöki döntőt hiába rendezik délelőtt, ő jobb időt akar ennél.

Meglátjuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik