Úszás: korábbi edzője bocsánatot kért Hosszú Katinkától a megjegyzéséért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.05. 08:44
Először beszélt Dave Salo, Hosszú Katinka korábbi edzője arról az elhíresült történetről, mely szerint a 2012-es londoni olimpián azt javasolta a magyar úszónak, hogy a sport helyett inkább nyisson szépségszalont Budapesten. Az amerikai edző az M4 Sportnak adott interjút.

Hosszú Katinka 2008 és 2012 között tanult a Dél-Kaliforniai Egyetemen (USC), és bár itt ismerte meg jelenlegi férjét és edzőjét, Shane Tusupot, a 2012-es londoni olimpiáig felkészülését Dave Salo segítette. A magyar úszó az ötkarikás játékokat követően viszont leváltotta az edzőt – többek között azért, mert Salo a 400 méter vegyes döntője után közölte Hosszúval: az úszás helyett inkább nyisson egy szépségszalont Budapesten, és foglalkozzon azzal.Hosszú Katinka 2008 és 2012 között tanult a Dél-Kaliforniai Egyetemen (USC), és bár itt ismerte meg jelenlegi férjét és edzőjét, Shane Tusupot, a 2012-es londoni olimpiáig felkészülését Dave Salo segítette. A magyar úszó az ötkarikás játékokat követően viszont leváltotta az edzőt – többek között azért, mert Salo a 400 méter vegyes döntője után közölte Hosszúval: az úszás helyett inkább nyisson egy szépségszalont Budapesten, és foglalkozzon azzal.

Az amerikai tréner nemrég az M4 Sportnak adott interjút, amelyben természetesen a jól ismert történetről is megkérdezték, ám ő nem emlékszik arra, hogy ilyen éles karrierváltásra ösztönözte volna az azóta három olimpiai bajnoki címet szerző úszót.

„Nem hiszem, hogy ilyet mondtam volna – emlékezett vissza Salo. – Nem rémlik, hogy bármikor is ilyet mondtam volna. Nem tudom, honnan jön ez a sztori. Annyit mondhatok, hogy mindaddig, amíg nem az amerikai válogatottnál volt dolgom, minden tőlem telhetőt megtettem, hogy ő sikeres legyen. Az utolsó négy hétben nem voltam ott. És ez valóban másfajta helyzet. Talán jobban teljesített volna, ha abban a négy hétben vele vagyok. Nem tudom."

Az edző ugyanis elsősorban az amerikai stáb tagjaként utazott Londonba, így csak azt követően tudott Hosszúval foglalkozni, hogy elsőrendű kötelezettségeinek eleget tett. Ezzel kapcsolatban Salo elismerte, hogy nem volt fair, és azért is bocsánatot kért, ha a szépségszalonos célzását Hosszú félreértette.

„Azt nem hiszem, hogy azt mondtam volna, hogy nyisson szépségszalont Budapesten. Talán azt mondtam, hogy vehet egy szépségszalont. De nem hiszem, hogy azt mondtam volna, hogy dolgozzon is ott. Annál azért többre tartom Katinkát. Ha valamit így értett, akkor bocsánatot kérek. Valójában nagyon tisztelem Katinkát" – mondta Salo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik