Úszás: kiélezett csata után a Cali Condors vezet

Vágólapra másolva!
2020.11.05. 18:41
Csütörtök délután folytatódott a Nemzetközi Úszóliga (ISL) sorozata a Duna Arénában, a délelőtthöz képest immár négy másik csapattal, a Cali Condorsszal, a London Roarral, a Tokyo Frog Kingsszel, és a New York Breakersszel – utóbbi gárda kapcsán pedig három magyarral, mégpedig Kapás Boglárkával, Késely Ajnával és Telegdy Ádámmal.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

No meg egy kiélezett csatát hozó kétórás programmal: különösen a Cali Condors és a London Roar feszült egymásnak, ami persze nem véletlen, hiszen az előbbi együttes például Lilly Kinget, vagy éppen Caeleb Dresselt tudhatja a soraiban, míg utóbbi gárda egyik nagy klasszisa Adam Peaty, de mellettük is jócskán láthattunk világsztárokat a Duna Arénában, azt pedig már megtapasztalhattuk az eddigi fordulók során, hogy az amerikaiak felkészülése kifejezetten jól sikerült az elmúlt hónapokban, s tekintve, hogy a Cali Condorsban nagyon sok az amerikai, rendre ez a csapat vitte el a pontokat ebben a körben.

Legalábbis a program első felében, hiszen akkor 100 pillangón, majd 200 háton is, mind a nőknél, mind a férfiaknál a Cali Condors úszói diadalmaskodtak, s így történt ez női 200 mellen is.

Aztán valami megborulni látszott az együttesnél – vagy a többiek támadtak fel?

Az esti program közepén elfogyni látszott az addig összeszedett előny, s a London Roar még a vezetést is átvette, ám aztán újra fordult a kocka, így a sorrend is, és az első nap után a Cali Condors vezet a London Roar előtt, de még tíz pont különbség sincs a két csapat között.

Mivel előbbi gárda a női vegyes váltót, utóbbi pedig a férfit nyerte meg, s így megválaszthatja a pénteki csillagszórófutam úszásnemét, nagy küzdelem várható az első helyért.

Ami pedig a mieinket illeti: a nap legjobb úszása Kapás Boglárka nevéhez fűződik, aki a harmadik lett 400 gyorson (4:01.20), ugyanitt Késely Ajna ötödikként ért célba (4:02.67).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik