Késely Ajna és Bernek Péter már elkezdték a közös munkát (Fotó: Földi Imre)

 

„Külön öröm számunkra, hogy egy olyan tehetség érkezik hozzánk, aki a korosztályos világversenyek után a felnőttek között is letette már a névjegyét. Reméljük, a megfelelő szakmai háttérrel biztosíthatjuk Ajna számára, hogy a jövőben is szép sikereket érjen el” – mondta a szerdai sajtótájékoztatón Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló MTI által idézett elnöke.

„Volt egy időszak az életemben, amikor kicsit úgy éreztem, nem tartozom sehová. Én már 2020-ban tudtam, hogy szeretnék továbbállni, talán ezért is volt nehezebb Tokió, hiszen a pandémia miatt ez kitolódott. Az olimpia után kicsit kétségbe voltam esve, de utána Bernek Petivel leültünk beszélgetni, ami annyira jól sikerült, hogy tudtam, vele szeretnék közösen dolgozni" – nyilatkozta Késely Ajna, aki közel kilenc évig a Kőbánya SC kötelékében Turi Györgynél úszott, akinek felkészítésével többek között három ifjúsági olimpiai bajnoki és junior világbajnoki címet is nyert.

A tokiói játékok után visszavonuló és edzői karrierbe kezdő Bernek Péter arról beszélt, decemberig inkább csak ismerkednek egymással új tanítványával, akivel a májusban sorra kerülő fukuokai világbajnokságot célozzák meg fő versenyként. A tréner elmondta, addig többek között a budapesti világkupán és a kazanyi rövidpályás Európa-bajnokságon is indul tanítványa, ebben az időszakban azokat az apró változtatásokat szeretnék kipróbálni, amelyekkel javulhat a versenyző úszása.

Bernek Péter megjegyezte, a jövőben a 200 és 400 méter gyorsra fókuszálnak, ugyanakkor több versenyen is szeretné elindítani Késelyt pillangón, háton, vagy éppen vegyesen annak érdekében, hogy minél változatosabb legyen a felkészülése. Az ifjú tréner hangsúlyozta, nagy segítség számára, hogy a BVSC-ben ott van a szakmai stábban Nagy Péter szakosztályvezető és Plagányi Zsolt, akik rendkívül rutinos edzők, és egyfajta mentorként tekinthet rájuk.

Késely Ajna ott volt a tokiói olimpián, két fő számában, 400 és 800 méter gyorson nem jutott döntőbe, előbbiben a 10., utóbbiban a 13. helyen zárt.