Késely Ajna (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„A parton képzelem el a jövőmet.”

Mindezt Bernek Péter nyilatkozta néhány nappal ezelőtt a Nemzeti Sportban: fenti szavak abban az interjúban hangzottak el, amelyben a rövid pályás világ- és Európa-bajnok úszó bejelentette visszavonulását. Ám akkor még kért némi időt annak kapcsán, hogyan is tervezi a folytatást.

Annak ellenére, hogy az uszodák világa nyílt titokként kezelte, hogy megállapodott Késely Ajnával, s immár edzőként segíti a továbbiakban az Európa-bajnok, huszadik életévét egyébként éppen pénteken betöltő úszót, Bernek Péter és új tanítványa valahogy másként képzelte el a bemutatkozását: a sokszor összezáró közegen ezúttal ugyanis rés támadt, így ma már ország-világ tudhatja, hogy Késely és Bernek együtt folytatják útjukat.

Hogy melyik egyesületben, az még egyelőre nem tisztázott – az biztos: Késely nem marad eddigi klubjában, a Kőbánya SC-ben, ha valaki olvasott a sorok között Ajna elmúlt hónapokbeli megnyilatkozásaiban, érezhette, valami nem kerek az ifjúsági olimpiai bajnok életében. Másként fogalmazva: az edző- és klubváltás kapcsán hozott döntése sziklaszilárd.

Érzékelve a hazai úszóvilág forrongását így, az olimpia után, még csak jóstehetség sem kell annak megállapításához, hogy nem ez az utolsó meglepő váltás a honi sportágban...

Sorolhatnánk persze, hogy hol és mi várható, de a helyzet tisztázása nélkül mindez nem lenne etikus – egy biztos, fentebb említett duó kapcsán hamarosan újabb információról számolhatunk be.