Sportlétesítmény: épül a sarkadi tanuszoda

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.12. 15:08
A Magyar Távirati Iroda arról ír, jövő áprilisra épül meg a sarkadi tanuszoda – hangzott el a létesítmény bokrétaünnepségén kedden.

Mokán István polgármester elmondta, több évtizedes álom valósul meg a közeljövőben elkészülő iskolai tornacsarnok, a múlt nyáron átadott körforgalom és a tanuszoda megépülésével.Mokán István polgármester elmondta, több évtizedes álom valósul meg a közeljövőben elkészülő iskolai tornacsarnok, a múlt nyáron átadott körforgalom és a tanuszoda megépülésével.

Hangsúlyozta: az ország egyik leghátrányosabb térsége fejlődési pályára állt az elmúlt években; a beruházások a járásban élő 23 ezer ember életkörülményeit javítják.

Sarkadon az elmúlt években több mint 10 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések. Az új uniós pénzügyi ciklusban további 5-6 milliárd forint érkezhet a térségbe – közölte.

2010-ben lett előírás a mindennapos testnevelés, ám ehhez a mai napig nem adottak mindenhol a megfelelő körülmények – emlékeztetett Kovács József országgyűlési képviselő.

Ugyan uszodaépítésre uniós forrást nem lehetett lehívni, a kormány mégis úgy döntött, hogy minden járásban épít egyet – folytatta, hozzátéve: választókerületében három járás van, ezek központjában vagy van már tanuszoda (Gyula és Füzesgyarmat), vagy épül (Sarkad).

A sarkadi tanuszoda építésére a kormány 1 milliárd 40 millió forintot szán. Az üzemeltető a Nemzeti Sportközpontok lesz, a kivitelezést a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft. végzi.

Az 1300 négyzetméteres tanuszodában – az aula és az öltözők mellett – két medence lesz: egy 6x10 méteres tanmedence és egy 15x25 méteres úszómedence.

A sarkadi tanuszoda megépítését – Békés megyében az orosházival együtt – egy 2017-es kormányhatározat rögzítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik