Úszás: idő előtti választást tartanak a magyar szövetségben

Vágólapra másolva!
2020.08.26. 15:52
null
Wladár Sándorék újra bizalmat kérnek (Fotó: Török Attila)
Újra bizalmat kérnek: tisztújító közgyűlés megtartásáról döntött szerdán a Magyar Úszószövetség elnöksége.

Ülésezett szerdán a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöksége, s fontos döntést hozott: a tagok egyhangúan a tisztújítás mellett szavaztak, vagyis bár a vezérkar mandátuma 2022-ig szólt volna, a grémium új, egyben hosszabb távra szóló felhatalmazást kér a tagságtól.

„A jelenlegi rendkívül helyzet miatt, valamint a szövetség előtt álló feladatok lehető legmagasabb színvonalon történő megoldása érdekében döntöttünk így – indokolt Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség élén 2017 óta álló elnök. – A tokiói játékok elhalasztása egyszerre támasztott új kihívásokat és teremtett új lehetőségeket a versenyzőknek és a szövetségnek. Ha a tagszervezeteink ismételten bizalmat szavaznak nekünk, akkor egyedi módon, két olimpiai szereplés előkészítésében vállalhat szerepet a szövetség vezérkara. Felelősségünket növeli, hogy a válogatott generációváltás előtt áll, így óriási előnyt jelenthet, ha ennek menedzselését ugyanaz a szakmai testület végzi el, és nem kell mondjuk féltávnál egy esetleges váltás miatt nem várt problémákkal szembesülni.”

A Magyar Úszószövetség elnöke által említetteken kívül további nehéz, ugyanakkor izgalmas kihívások előtt is áll a MÚSZ, hiszen 2024-ben a rövid pályás világbajnokság, majd három évvel később a nagymedencés vb házigazdája lesz Budapest – ha a tagság újfent a bizalmáról biztosítja a jelenlegi vezetést, akkor a két világverseny szervezését is zavartalanul viheti végig a MÚSZ.

„Ezen a két világbajnokságon már egy új, jelentősen átalakuló válogatott szerepel minden bizonnyal: a fiatal tehetségek lehető leghatékonyabb felkészítéséhez hosszabb távú programokra van szükségünk – mondta Wladár Sándor. – Az új, ötéves mandátum garanciát jelenthet arra, hogy a szövetség be tudja fejezni hosszú távú programjait, amelyek megvalósítása az idén a világjárvány miatt jelentősen lelassult. Megvalósíthatnánk az Úszó Nemzet Programot, kialakíthatnánk az úszóedzői licencrendszert, valamint felépíthetnénk a Jövő bajnokai program új verzióját. Hogy a nyugodt szakmai munka milyen fantasztikus sikereket hoz, arról az elmúlt évek világversenyein mindenki meggyőződhetett.”

A MÚSZ elnöksége a tisztújító közgyűlést 2020. szeptember 27-ére írta ki.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik