Hosszú Katinka a szövetség segítségét kéri, életre szóló eltiltás várhat a tettesre (Fotó: Derencsényi István)

 

 
50 ezer euróért eladták Hosszú Katinka edzésterveit – sajtóhír

Mint ismert, a Blikk információi szerint a meg nem nevezett, ám idehaza és külföldön egyaránt ismertnek számító magyar tréner Németországban 50 ezer euróért (18 millió forintért) értékesítette a birtokába jutott edzéstervet – amelyet a háromszoros olimpiai bajnok, kilencszeres világbajnok és tizennégyszeres Európa-bajnok úszó saját maga készít, így az ő szellemi terméke… Azt nem tudni, hogy jutott a tervekhez.

Az úszónő – akinek a menedzsmentjét a lap megkereste az üggyel kapcsolatban, de nem kívánt reagálni – korábban arról beszélt, a terv kidolgozásában évtizedes munkája van.

A történtekkel kapcsolatban Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke nyilatkozott a lapnak.

„Katinka elmondta, mélységesen felháborították a történtek, s kérte a szövetség segítségét az ügy tisztázásában. Elmondtam neki, mindent megteszünk, hogy rátaláljunk a tettesre. Fegyelmi eljárást indítottunk, s ha kiderül, ki az elkövető, élete végéig szóló eltiltásra számíthat, míg a bajnoknő több millió forintos kártérítést is követelhet tőle. Elfogadhatatlan és megdöbbentő, ami történt” – mondta a Blikknek Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke.