Úszás: Gyurta annyit kér Szélestől, „nézzen magába”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.07. 11:31
null
Gyurta Dániel úgy érzi: fizikailag és mentálisan is pihennie kell (Fotó: Szabó Miklós)
Gyurta Dániel jelenleg a pihenőjét tölti, és októberig nem is tervezi, hogy az uszoda közelébe megy. Olimpiai bajnokunk esetében fontos kérdés, hogy Széles Sándorral vagy nélküle képzeli-e el a visszatérést.

 

A tréner az olimpia előtt képesnek érezte tanítványát az éremre, majd a rosszul sikerült előfutam után már azt nyilatkozta, nem adja a nevét Gyurta úszásához.

„Nem az a kérdés, hogy mi vele tervezzük-e a folytatást, hanem az, ő velünk tervezi-e – nyilatkozta az olimpiai és háromszoros világbajnok úszó a Nemzeti Sportnak. – Sanyi bácsi második nyilatkozata után nem éreztem úgy, hogy nekem kellene őt keresnem, ő pedig azóta sem hívott engem. Én csak azt kérem tőle, hogy nézzen magába, és gondolja végig: ha az ő lelkivilága megengedi, hogy azt nyilatkozza, nem voltam jól felkészülve az olimpián, ám legyen. Viszont ha jobban visszagondolok, egy kezemen meg tudom számolni, hány edzést vezetett le nekem az elmúlt négy évben... És nem azért történt így, mert mi azt mondtuk neki, ne tegye.”

„Ránk mindig is az összefogás volt a jellemző, Virth Balázs és Kovácshegyi Ferenc, a másik két edzőm is ezt az értékrendet követi. Sanyi bácsi nyilatkozata nem volt korrekt, de szerintem csak a nagy izgalom és csalódottság mondatta ezt vele. Nem haragszom rá, és számítunk rá. Ha úgy gondolja, hogy szeretné segíteni a csapatunkat, mi örömmel vesszük, mert minden segítségre szükségünk van. Ám ezt tegye úgy, hogy ne csak névlegesen legyen a csapatunk része, hanem valós teljesítménnyel járuljon hozzá a munkához.”

Gyurta szinte biztosra mondja, hogy a decemberi, windsori rövid pályás világbajnokságot kihagyja, mert egyfelől még csak 27 éves, ami ebben a sportágban nem számít kornak, másfelől viszont már 13 esztendős kora óta a felnőttmezőnyben úszik, ami hosszú idő.

„Elfáradtam. Fizikailag és mentálisan is pihennem kell, hogy képes legyek visszatérni jövőre a hazai vizes világbajnokságon – mondta Gyurta. – Mert ez az idő és ez a teljesítmény nem én vagyok...”

A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN GYURTA DÁNIEL FELELEVENÍTI A RIÓBAN TÖRTÉNTEKET, ÉS BESZÉL ARRÓL, HOGY HOL TART A VÁRAKOZÁSTÓL ELMARADÓ TELJESÍTMÉNYÉNEK KIÉRTÉKELÉSÉBEN, FELDOLGOZÁSÁBAN. ELÁRULJA AZT IS, MILYEN KÖZELI ÉS TÁVLATI TERVEI VANNAK AZZAL, HOGY BEVÁLASZTOTTÁK A NOB SPORTOLÓI BIZOTTSÁGÁBA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik